Инициират нови промени в Закона за защита от домашното насилие

1
Министърът на правосъдието Атанас Славов призова да не се използва популизъм от страна на партиите
Министърът на правосъдието Атанас Славов призова да не се използва популизъм от страна на партиите Видео: NOVA

Министърът на правосъдието Атанас Славов призова да не се използва популизъм от страна на партиите

Министърът на правосъдието Атанас Славов заяви, че ще инициира нови промени в Закона за защита от домашното насилие. Причината - в настоящия текст, който беше обнародван в „Държавен вестник” днес, не са включени интимни връзки, в които партньорите не съжителстват заедно. Славов призова да не се използва популизъм от страна на партиите по въпроса.

Считам за необходимо в тази ситуация отново да бъдат поставени въпросите с насилие по време на интимна връзка, като не позволим този път популистката истерия да замъгли ясните законодателни цели. Ако имаше такава уредба, жертвата можеше да потърси защита - включително с ограничителна заповед, каквато в момента приетият закон не предвижда. Много е важно, когато става дума за насилие, основано на пола, за домашно насилие - да не използваме популистки аргументи и да не развихряме някакви истерии, свързани с джендър идеологията, а наистина да се грижим за жертвите и да се опитаме да ги защитим максимално”, заяви министърът на правосъдието Атанас Славов, цитиран от NOVA.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ...
    Да използваш прикритието на къща или апартамент за да нарежеш, пребиеш или изнасилиш младо гадже НЕ Е НИКАКВО ДОМАШНО НАСИЛИЕ. Смешни предатели !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари