Инфлуенсърка: Шокирана съм! Тараторът по морето е 9 лева, салата „Капрезе” е 20 лева!

1
Гергана Димитрова отчита сериозна разлика в цените в менютата в заведенията на плажа
Гергана Димитрова отчита сериозна разлика в цените в менютата в заведенията на плажа

Гергана Димитрова отчита сериозна разлика в цените в менютата в заведенията на плажа

Обядът на плажа – значително по-скъп това лято. Това показва сравнение на цените на менютата в заведенията в големите морски курорти в Европа. Заради по-високите цени в Италия например се върна обичаят туристите да си носят храна и напитки за обяд край вълните.

Поглеждаме към менютата в ресторантите по морето. Според туристите в Италия поне 50 евро са нужни, за да обядваш на плажа. Заради високите цени в заведенията – заедно с чадъра, шезлонга и плажните кърпи – летовниците носят и хладилна чанта с храни и напитки, приготвени вкъщи. У нас средното увеличение е 15%. В повечето заведения на плажовете у нас: супите се продават между 5 и 8 лв., салатите – около 11 лв., основните готвени ястия –между 7 и 15 лв., а порция риба - от 7 до 17 лв. в зависимост от вида. За да проверим колко струва храната на плажа ще сравним цените в менютата в България, Гърция, Италия и Албания.

След последната почивка по родното Черноморие инфлуенсърът Гергана Димитрова отчита сериозна разлика в цените в менютата в заведенията на плажа.

„Доста са завишени цените. За сравнение - тараторът на повечето места беше 7-9 лв., което доста ме шокира. Салата „Капрезе” струваше 12-13 лв., сега е 19-20 лв. Рибата е над 25 лв. за ципура, лаврак, сьомга”, твърди Гергана Димитрова, цитирана от NOVA.

Пресмята, че от миналото лято досега, обядът на плажа за семейството ѝ е поскъпнал средно с 50 лв.

Рекордни ръстове в цените на плажните заведения отчитат туристите и в големите европейски курорти. В Италия например летовниците изчисляват, че за един ден на плажа за нужни около 50 евро за храна. В свои видеа в социалните мрежи Гергана Димитрова пресмята колко струва ден на морето на различни плажове у нас и на най-предпочитаните от българите курорти в Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    3
    до 1
    това е Стокхолмския синдром - те никога няма да спрат да плащат надутите цени, но няма да спрат да се оплакват колко е скъпо - такава форма на нелогично и нерационално мислене има и е страшно колко е разпространено и нормално и докато това не се промени, а то няма изгледа изобщо да стане, само по-зле ще става
  • 4
    2
    Ин Флу Енсър
    важно е рикията да е студена. Кеф цена няма
  • 25
    1
    мн
    Не сядайте на такива заведения като видите цените и ставайте та да видим кой ще е шокиран накрая лакомника като остане без оборот ще си оправи цените или ще фалира просто го правете осавете ги без работа
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари