Има задържан за двойното убийство в Шумен

0
Според неофициална информация задържаният е близък на убитите Атанасови
Според неофициална информация задържаният е близък на убитите Атанасови Снимка: Деян Герговски, NOVA

Полицията в Шумен е задържала мъж, по подозрение, че е убил 68-годишната Янка Атанасова и 75-годишния Георги Атанасов във вилната зона на града в понеделник, съобщи източник от средите на адвокатската колегия в града, цитиран от Монитор..

За момента няма официално съобщение на полицията и прокуратурата. Според неофициална информация задържаният е близък на Атанасови.

Труповете на Янка и Георги бяха открити от техни близки към 13:30 в понеделник в семеен имот във вилната зона "Под манастира" северно от Шумен.

Полицията и прокуратурата бяха твърде лаконични в първото си изявление пред медиите часове след убийството. На местопрестъплението бяха директорът на ОДМВР ст. комисар Ялчън Расим и окръжният прокурор Маргарита Георгиева, като и двамата се задоволиха с "бюлетинно" изявление, което прокурор Георгиева обоснова със следствената тайна. Вероятно към този час криминалистите и обвинението са нямали все още насоки, които да ги ориентират към потенциалния убиец, както и доказателствен материал. Липсвало оръдието на убийството.

Предполага се, че старците са удряни по главата с твърд предмет, най-вероятно сатър, който обаче в първите часове след престъплението още не беше открит.

Все още липсват подробности за хода на оперативните действия, които е извършила полицията в последните 48 часа, но според запознати, полицаи, ангажирани със случая дори не се прибирали по домовете си да дремнат. Още в самото начало са разпитани лица, които можело да имат съпричастност към убийството, в това число и приятел на Янка. Станало ясно, че във фамилията има дрязги за имоти, което насочило разследващите към хипотезата, че имотни спорове може да са в дъното на убийството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари