Има шанс за Цвети!

0
Баба Цеца: Бог й даде втори шанс, нека се молим!
Баба Цеца: Бог й даде втори шанс, нека се молим! Снимка: БГНЕС

Гимнастичката Цветелина Стоянова бе подложена на нова операция късно в сряда вечерта.

Този път лекарите от „Пирогов" са коригирали няколко гръбначни прешлена, които били травмирани от падането. На 14 юни преди обяд 21-годишната състезателка скочи от шестия етаж на блок 319 в „Надежда" и вече втора седмица медиците се борят за живота й, пише Всеки ден.

Златното момиче на България Цветелина Стоянова трябваше да бъде подложено на втора операция, тъй като през последната седмица било с влошени неврологични показатели на долните крайници. Късно в сряда вечерта лекарите обаче съобщили на близките на 21-годишната спортистка, че хирургическата интервенция на гръбнака й е минала успешно и тя вече реагира при допир на ходилата.

Неврохирурзите обясняват, че са отстранили онези части от гръбнака на момичето, които са се отчупили при инцидента. На тяхно място са поставени специални планки. На по-късен етап ще трябва да има и интервенция на шиен прешлен, който в момента не представлява сериозен проблем, твърдят още лекарите от спешната болница.

Във вторник отборът по художествена гимнастика бе на посещение при Цвети в „Пирогов". Тогава специалистите обяснили на президентката на федерацията Илиана Раева и на треньорката Ина Ананиева, че момичето може да има проблем с прохождането и едва ли някога ще успее да се състезава. Това довело Раева буквално до инфаркт. Въпреки лъжите, които тиражираше през последните 10 дни, съвестта й все пак явно е проговорила. Тя се разтреперила, че може да се окаже пряко отговорна за състоянието на момичето. Прокуратурата тепърва ще я проверява дали всъщност тя не е склонила гимнастичката към самоубийство.

Шокирана от състоянието на Цвети, нейната дългогодишна треньорка призна, че момичето не се е отказало доброволно от европейското първенство в Израел. Тя действително имала колебания и притеснения, но тренирала до последно с отбора. Бабата на гимнастичката пък призна вчера, че голямата й мечта била олимпиадата в Бразилия, след която действително смятала да прекрати активната си състезателна дейност. Раева обаче била нетърпелива да направи плануваната от нея смяна в тима.

В спортните среди твърдят, че в последните месеци тя крещяла на Цвети, че не става за нищо. Затова момичето било толкова несигурно в себе си. „Илиана се държи безобразно с момичетата. Обижда ги, псува ги, нарича ги „крави". Лично съм го чувала от устата й", твърди човек от спортните среди.

При падането си от терасата на 6-ия етаж Цвети нарани няколко органа, припомнят от болницата. Далакът й бе изваден още миналия вторник. Тя обаче има травма на белите дробове, която все още не е преодоляна. Ето защо гимнастичката все още е интубирана и диша с помощта на апарат. Специалистите се надяват той скоро да бъде изключен и момичето да започне да диша самостоятелно.

Баба Цеца: Бог й даде втори шанс, нека се молим!

Бабата на Цвети всеки ден е на посещение в болницата при нея. Тя призова обществото и медиите да не обвиняват Илиана Раева, а да се молят за спасението на внучката. „Това е най-доброто, което можем да направим за нея. Бог я спаси, даде й втори шанс за живот. Нека се молим за нея, а не да търсим има ли виновен. Омразата и агресията в обществото не водят наникъде", каза възрастната жена. Тя все още не иска да повярва, че Цветелина е направила опит за самоубийство. Бабата е на мнение, че внучката просто се е подхлъзнала.

Цвета Кусева: Пратете Илиана Раева на детектор на лъжата

Многократната световна и европейска медалистка по художествена гимнастика Цвета Кусева отправи сериозно предизвикателство към президентката на федерацията Илиана Раева. Бившата ни грация я призова да се яви на детектор на лъжата, за да отговори на следните два въпроса, касаещи случилото се с Цвети.

Първият е дали е знаела за предишните опити на гимнастичката да сложи край на живота си, а вторият - дали е оставила един световен и европейски шампион с влошено психично състояние, за което е била информирана, без надзор. „Мисля, че най-малкото, което Илиана Раева може да направи в момента, е да се оттегли до изясняването на случая", коментира Цвета Кусева.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари