Има опасност мигранти да нахлуят у нас

0
Историкът Марков коментира вариантите на бежанците
Историкът Марков коментира вариантите на бежанците Видео: Канал 3

Има опасност мигрантите, които са в Гърция да се насочат към Родопите и да поемат на север към Румъния или Сърбия.

Това каза в предаването "Денят на живо" по Канал 3, историкът Георги Марков.

В ситуацията държавата ни не бива да стиска палци, а да изгради ограда и на браздата с Гърция

И Европа и България са се оказали изненадани от мигратската вълна. В същото време Турция прави политика от това, тя извива ръцете на Европейския съюз и иска пари за това. А този факт говори, че зад всичко това стои именно Анкара. 

"Корпорациите срещу нациите". Това бе коментарът на историка по повод твърдението, че с навлизането на такива хора ще се обнови и възрастта на населението в Европа, което е застаряващо и няма кой да работи. "Корпорациите не се интересуват от нации и национални държави, а от пазари, евтина работна ръка и суровини", каза той. 

По думите на Марков, Ангела Меркел е предала Европейския съюз като се е подчинила на корпорациите. Другата истина, според него, е че това се прави, за да се отклони общественото мнение от новия договор ЕС-Америка. Европа не може да понесе подобно споразумение, тя ще бъде смазана от него, ако го приеме, но чиновниците нехаят за това.

Глобализмът и комунизмът силно си приличат, каза Марков. И в двата случая идеята е една и съща - да се владее светът. България върли интернационалисти, бекаписти станаха глобалисти, взеха да работят за фонзациите и казват, абе, вие там тесногръдите националисти", каза Марков. 

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари