Има нещо много миризливо в Русе

1

Днес сутринта няколко смелчаци протестирахме пред Общината в Русе, против събарянето на "Вития мост" на кея.

Поне се преброихме кои сме бойната група и кои само дрънкат, че са недоволни.

На кмета Пламен Стоилов, му кефнало "да премести протеста" от пред сградата на общината, на пред "Сухия фонтан" и ми пратил писмо. По закон не може да мести, а да забранява, ако има основание - ако са застрашени живота и здравето на трети лица. Затова отказахме да се местим и разгънахме плакат "Не убивайте "Вития мост"!

Бяха пратили полиция - около 15 души. Имаме информация, че цяла нощ, от кметството не са спали, а са мислили какво да правят, за да спрат протеста.

Поисках от полицаите писмено разпореждане с което ни гонят от пред общината. Чакахме половин час, такова тъй и не ни дадоха, но ми съставиха акт, че не съм изпълнявал устно разпореждане на униформен служител, понеже не сме преместили протеста.

ИЗВОДИ:

Има нещо много миризливо в цялата история със събарянето на "Вития мост"!

Ясно е, че унищожават общинска собственост, без решение на Общински съвет (което си е за пандиза). Прикриват го зад думата "реконструкция" - вероятно, защото по европроекта не могат да дръпнат пари за ново строителство. Така лъжат Европейската комисия (което си е за ОЛЛАФФ).

Сигурно има и още незаконни неща. Отделно пренебрежителното отношение към русенските граждани и тяхното мнение за запазване на традициите на града.

Бойко Никифоров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари