Има ли дипломатически натиск за кабинет на Даниел Митов?

0
ЕНП излезе с официално съобщение, с което обяви "пълна подкрепа за номинирания за премиер Даниел Митов"
ЕНП излезе с официално съобщение, с което обяви "пълна подкрепа за номинирания за премиер Даниел Митов" Снимка: БГНЕС

Номинираният за премиер Даниел Митов обяви, че решение ще се вземе утре

Лидерите на трите партии на протеста - "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!", са били поканени на разговори в американското посолство в София, научи Епицентър.БГ, за което обаче все още няма официална информация.

На кадрите от заседанието на Народното събрание след дадената почивка се вижда, че Тошко Йорданов, Мая Манолова и Христо Иванов не са в залата.

Снощи посланикът на САЩ Херо Мустафа проведе работна среща с президента Румен Радев на "Дондуков" 2. Официалното съобщение на прессекретариата на държавния глава гласеше, че сред обсъжданите теми са били двустранните отношения и предстоящото домакинство на България на инициативата "Три морета", която се подкрепя от САЩ.

ГЕРБ, които по-рано заявиха, че ще върнат мандата, ако разберат, че нямат мнозинство, днес дадоха на заден.

Номинираният за премиер Даниел Митов обяви, че решение ще се вземе утре.

Днес няма да върнем мандата, това решение ще вземем утре, заяви изненадващо той, след като вчера лидерът на ГЕРб Бойко Борисов заяви ядосано, че още днес ще върнат мандата и няма да го вкарват за дебати в залата.

На въпрос знае ли за провеждащата се в момента среща в американското посолство, Митов обясни, че няма информация.

Междувременно ЕНП излезе с официално съобщение, с което обяви "пълна подкрепа за номинирания за премиер Даниел Митов за формирането на ново правителство в България".

Винаги сте проявявали лидерство и ангажираност. Проевропейско правителство, ръководено от ПП ГЕРБ, ще продължи да носи стабилност и опит в България в тези трудни времена", написаха още от ЕНП.

Според източници на Епицентър.БГ президентът Румен Радев вече бил особено притеснен от възможността да поеме отговорност със служебен кабинет в тежката ситуация на пандемия, икономическа криза и изострена геополитическа обстановка.

Според източници на "Позитано" 20 той предпочита да се състави правителство и да има работещ парламент, който да реагира в тази критична ситуация.

Вероятно совалките на американския посланик са насочени именно към това - да бъде подкрепено проатлантическото правителство на Даниел Митов, за когото се знае, че е човекът на Демократическата партия у нас.

Ненапразно преди изборите на 4 април у нас той е бил на срещи във Вашингтон по покана на Демократическата партия, заяви високопоставени източници от ГЕРБ пред "Епицентър".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари