Илон Мъск: Подобрих корозивния, разяждащ Twitter

0
Мъск заяви, че вярва, че повечето редовни потребители на Twitter ще кажат, че преживяването им в сайта се е подобрило​
Мъск заяви, че вярва, че повечето редовни потребители на Twitter ще кажат, че преживяването им в сайта се е подобрило​ Снимка: businesstoday.in

Мъск заяви, че вярва, че повечето редовни потребители на Twitter ще кажат, че преживяването им в сайта се е подобрило​

Илон Мъск, говорейки на конференция в Париж, заяви, че е купил Twitter Inc., защото социалната мрежа е имала "разяждащ ефект" върху гражданското общество, който той се надява да подобри.

"Надеждата ми беше да променя това и то да бъде положително за цивилизацията", каза той в рамките на широка дискусия на конференцията VivaTech в петък пред около 4000 души. Мъск заяви, че вярва, че повечето редовни потребители на Twitter ще кажат, че преживяването им в сайта се е подобрило.

Мъск също така изрази оптимизъм относно способността на новия главен изпълнителен директор Линда Якарино да ухажва рекламодателите. Използването на мрежата е на рекордно високо ниво и "почти всички рекламодатели казаха, че или са се върнали, или ще се върнат", каза той, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

Когато Мъск пое управлението, рекламодателите започнаха да бягат от Twitter, защото се притесняваха от вида на съдържанието, до което ще се появяват рекламите им. От октомври насам рекламните приходи на Twitter са намалели с 50%, заяви Мъск през март. Неотдавна Twitter загуби двама ръководители, които отговаряха за това сайтът да бъде модериран за насилие, език на омразата, порнография и друго съдържание, до което фирмите се колебаят да рекламират продуктите си.

Мъск нае Якарино, бивш изпълнителен директор по рекламата в NBCUniversal, за да подобри отношенията на компанията с марките. Той заяви, че тя ще свърши "страхотна работа", справяйки се с "притесненията на рекламодателите" относно публикуването на реклами в социалната мрежа.

Все пак той се пошегува за покупката си на стойност 44 млрд. долара: "Ако съм толкова умен, защо платих толкова много за Twitter?"

Мъск, който беше интервюиран на сцената от ветерана в рекламната индустрия и председател на Publicis Groupe SA Морис Леви, също използва платформата, за да повтори опасенията си относно заплахите от това да се остави изкуственият интелект да се развива без контрол.

"Съществува голяма опасност цифровият свръхинтелигентност да има негативни последици", каза милиардерът. "Ако не внимаваме със създаването на изкуствен генерален интелект, може да се стигне до потенциално катастрофален резултат."

Макар че резултатите от технологията, която той нарече "най-разрушителната в историята", могат да бъдат и положителни, той подчерта, че "със сигурност съществува риск за обществото" и технологията трябва да бъде регулирана.

Мъск също така прогнозира, че неговата компания Neuralink Corp. ще осъществи първия си имплант на човек по-късно тази година. Миналия месец Neuralink съобщи, че е получила одобрение от Американската администрация по храните и лекарствата за провеждане на клинични изпитвания върху хора. Наричайки напредъка "бавен", Мъск заяви, че целта е да се възстанови използването на цялото тяло на човек, който е загубил тази възможност.

По-рано в петък той обядва с Бернар Арно, френския милиардер, който временно изпревари Мъск, за да стане най-богатият човек в света. Наскоро Мъск си върна титлата от главния изпълнителен директор и контролиращ акционер на LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, след като инвеститорите разпродадоха акции на луксозната компания.

Мъск се срещна и с френския президент Еманюел Макрон, който е лобирал пред Мъск да построи завод в страната. Преди срещата Макрон заяви, че иска да обсъдят изкуствения интелект, социалните медии и регулаторната рамка за социалните мрежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари