Илон Мъск иска да "оздрави" Туитър

0
Мъск е на мнение, че в платформата трябва да бъдат разрешени и „доста скандални“ публикации
Мъск е на мнение, че в платформата трябва да бъдат разрешени и „доста скандални“ публикации Снимка: БГНЕС

Илон Мъск е разказал на служителите в Twitter, че компанията трябва да бъде „оздравена“ и да премине през „рационализация на броя на служителите“

Той обяви това, докато говори чрез видеовръзка на планирана среща на персонала, пише Financial Times, позовавайки се на свой източник. 

Мъск намекна за възможни съкращения и преструктуриране, като отбеляза, че разходите на компанията в момента надвишават приходите, казва източникът, цитиран от Cash.bg.

Според изданието, служителите имат опасения, че стилът на Мъск може да не съответства на по-свободните политики на Twitter за работния процес.

По-специално, Мъск наскоро настоя служителите на Tesla да прекарват поне 40 часа седмично в офиса или да напуснат работа.

Twitter също така увери по време на пандемията от коронавирус, че служителите могат да „работят от вкъщи на пълен работен ден завинаги“, ако пожелаят. Източникът е казал, че Мъск „малко е смекчил“ позицията си, като е подчертал, че „отличните служители на Twitter ще могат да работят дистанционно“.

Освен това Мъск е на мнение, че очаква да увеличи броя на потребителите на социалните мрежи до 1 милиард и изрази мнение, че в платформата трябва да бъдат разрешени и „доста скандални“ публикации.

Източник на Financial Times, запознат с документа, казва, че в ранна презентация, която Мъск е направил пред инвеститорите, е посочил, че ще се стреми да удвои приходите ѝ до 24,6 милиарда долара до 2028 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари