Илияна Йотова: Партиите търсят виновник в президента, за да оправдаят собственото си безсилие

0
Шарлатанията се настани трайно у нас и това е тежка диагноза за обществото ни, каза още вицепрезидентът Йотова
Шарлатанията се настани трайно у нас и това е тежка диагноза за обществото ни, каза още вицепрезидентът Йотова Снимка: Дарик радио

Шарлатанията се настани трайно у нас и това е тежка диагноза за обществото ни, каза още вицепрезидентът Йотова

След последните избори партиите търсят универсалния виновник в лицето на президента, за да оправдаят собственото си безсилие. Това каза в предаването "Дума на годината" на Дарик Радио вицепрезидентът Илияна Йотова.

Според нея, ако дискусията за втория мандат повтори тази за първия, няма смисъл да се говори за евентуален успех и на третия мандат. Пред водещия Константин Вълков Йотова каза, че допълнителното време, дадено от президента на партиите, се отплаща ефективно.

Вицепрезидентът коментира и ветото на държавния глава върху промените в Изборния кодекс. Тя определи като тревожен факта, че се внася допълнително недоверие в изборния процес.

Шарлатанията се настани трайно у нас и това е тежка диагноза за обществото ни, каза още вицепрезидентът Йотова. Според нея в настоящето интелектуалците не намират основание да се месят в политиката, защото никой не се случва в тях, въпреки че тяхната роля е изключително важна за общество.

Тя попита доколко е реална опасността интелигенцията да бъде заменена от инфлуенсърите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    3
    До 2
    Но основно са русофили,пропуснал си..
  • 4
    2
    плюс-минус
    Много партии, много нещо! Бъркоч. Ама кои защитават работещите бедни, кои - забогателите как и защо, кои - българофилите, кои - българофобите? Лабиринт. Влезеш в него и не можеш да излезещ. Може би затова по-голямата част от българите не гласуват. Обещават им едно, след изборите вършат друго.
  • 6
    1
    Шарлатания до шия.
    Партиите се превърнаха в паразити на обществото ни. Всички партии искат само да смучат пари и никоя да не поема отговорности за управление. Изборите станаха вид политически бизнес, средство за печеленето на държавни пари. Държавата ни е в политическа криза.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари