Илиян Василиев: Румен Радев ще спечели на балотажа

0
Борисов като нищо ще подложи динена кора на Дани Митов, той се блазни от внимание
Борисов като нищо ще подложи динена кора на Дани Митов, той се блазни от внимание Снимка: Flashnews.bg

Вън от съмнение е че на първия тур Румен Радев ще има достатъчно конкуренти. Нормално е сериозните партии да издигнат свои кандидати, като мобилизация на изборите и за да покажат че са сериозни. ДБ също ще издигне кандидат и то сериозен. За съжаление, ранно издигнатата кандидатура на РР в тандем с партийния вицепрезидент Йотова лиши президентът от възможността да се яви с по-широка подкрепа и да спечели на първи тур. Това предопредели и текущата ситуация.

Би било добре, поне на президентските избори, ДБ да изпробва вариант за съвместна кандидатура с ИБГНИ, която да не е чисто партийна. ГЕРБ също ще представи кандидатура. Борисов като нищо ще подложи динена кора на Дани Митов, той се блазни от внимание. Разбира се нищо няма да направи, но малко внимание, малко суета.

С избора на дата президентът може да повлияе върху резултатите от парламентарните избори. Ако насрочи парламентарните избори на първата дата на 14 ноември - първия тур, то кандидатите на различните партии ще си свършат своята работа и няма да има особен ефект върху президентската битка. Всеки ще си дърпа към себе си.

Ако ги насрочи за балотажа /защото е ясно че втори тур ще има, ако големите партии излязат със свои кандидати/, то тогава нещата ще бъдат по фокусирани върху президентския избор и влиянието върху партии ще бъде по дисперсирано, но ще се оформят коалицията на желаещите промяна., защото е ясно че Радев ще спечели на втория тур.

Илиян Василиев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари