Илиян Василев: За решението на Путин виновни са Германия и България

1
Германия - заради Северен поток и Ост Политиката й, а  България - заради Турски поток и българската версия на Ост Политика
Германия - заради Северен поток и Ост Политиката й, а България - заради Турски поток и българската версия на Ост Политика Снимка: БГНЕС / Архив

До сега ви убеждаваха, че Русия няма да нападне Украйна, нали?! САЩ бяха алармисти, нали. Разузнаването им нищо не струваше

За решението на Путин вчера да откъсне поредната територия от Украйна своята отговорност имат: 

Германия - заради Северен поток и Ост Политиката й

България - заради Турски поток и българската версия на Ост Политика

Радев/Борисов/Пеевски заиграването с Русия

За това че "признаха" на думи и на дело Крим и така направиха възможна анексията на сепаратистките райони.

За това че принизиха армията до състояние в което тя не е способна да защити България и да участва в колективни мисии.

За това че торпилираха усилията да се изгради колективна отбранителна единица на НАТО в Черно море, защото за Борисов трябваше да има лодки и платноходки /това е държавна измяна/

За това увеличиха зависимостта ни от руски природен газ до 94 процента и позволиха съкращаване на запасите ни в Чирен до непознати за новия век равнище на запаси /и като процент и като равнища/, за това че не осигури пълните обеми от азерски газ и не сключиха дългосрочни договори за доставка на ВПГ за да обслужат Москва.

За това че инвестираха 3 милиарда лева в стратегически проект на Русия, който сега е под заплаха от санкции и с недопустимо висок геополитически риск, като така не само поставиха под въпрос връщането на инвестииците, но затвърдиха представата за България като пета колона на Кремъл.

За това че гледаха настрани когато Русия постави под пряк и непряк контрол близо една трета от българския БВП.

За 2021 година сме платили на Русия близо 9 милиарда лева за нефт и газ, с които финансирахме руската армия и инвазията и в Украйна.

Това правителство трудно ще издържи защото геополитическата несъвместимост на съставните му части е противопоказна на мига.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    РУК за Ръша
    Кратко! Точно! Ясно!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари