Илиян Василев: Само кръгъл идиот може да си помисли, че трябва да затворим ТЕЦ-овете ни

1
4,5 милиарда лева се вземат от джоба ви за зелените сделки
4,5 милиарда лева се вземат от джоба ви за зелените сделки Снимка: БГНЕС

В момента над 60 процента от електроенергията ни се произвежда от въглищни ТЕЦ. Само кръгъл и окончателен идиот може да си помисли, че заради някакви се еврофондове, трябва да дадем дата за затваряне на ТЕЦ-овете ни.

Време е да спрем с експериментите с непремерените и небалансирани нови болшевици на зелените сделки, които реализират нова Велика Октомврийска /този път/ Климатична Революция.

Знаете ли колко струват тази година тези 40 милиона тона емисии, които ще отделим като индустрия? Умножете по 55 евро на тон, колкото е средната цена - получават се близо 4,5 милиарда лева.

Тези средства отиват за болшевишко преструктуриране и преразпределение в полза на нови технологии, финансирани от нови банкери, без никаква идея че парите се вземат от джоба ви.

Най-голямата жертва на тези сделки е околната среда - чистотата на въздуха, на водите, на почвата, качеството на горите, защото загниват и няма средства за поддържане, докато парите от емисиите отиват в бизнеса с новите ВЕИ.

Време е да се върнем към битката за спасяване на Планетата не чрез емисии и диктат на технологии, а като спасим своя квартал, своя град, своите гори и поля, води и море, а не с финансови сложни механизми да финансираме глобални спекуланти, заради това че над Китай някой емитирал.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари