Илиян Василев: От ЦИК ще се хванат за последната сламка - тезата, че грешките не са големи

0
Без изобщо да имат понятие за мащаба на грешките, допълва Василев
Без изобщо да имат понятие за мащаба на грешките, допълва Василев

Публикуваме коментар на Илиян Василев относно резултатите от изборите и работата на ЦИК:

"И от ЦИК вече се дърпат от това да поемат за това, че резултатите отразяват вота на гражданите. Прехвърлят топката в РИК и СИК, те пък твърдят, че мачът е приключил, оплаквания на арменския поп.

Всичко тръгна от хартиеният вот, и от отказът да се признае машинния отчет за гласуване, който изключваше възможността за грешка. Именно защото знаеха, че повечето хора ще предпочетат машинното гласуване, за това искаха общ кюп на машинно и хартиено гласуване, за да потъне "грешката" в мащаба.

Грешно попълнени протоколи са масово явление, не отчитат гласове за партии, бяха показани грешки, и те не са поправени.

А не отварят отново чувалите - защото ако в един чувал се докаже манипулация, този извод може да се екстраполира върху всички. Така ще падне мита за честните избори, следващият път ще бъдат изправени пред въпроса за легитимността и изобщо за правото да управляваш с такъв вот.

Възможността за цялата тази пунтамара ще кажат негласуващите се дължи на онези, които изобщо отиват да гласуват с идеята, че нещо могат да променят. Нали се досещате, че ако гласуват само 20 процента, няма да имат никаква легитимност и ще трябва да се променят изборното законодателство и правила, така че да се дадат гаранции за честен вот.

Тези 60 процента негласуващи не са идиоти - а невярващи.

И сега от ЦИК ще се хванат за последната сламка - тезата, че грешките не са големи и не променят съществено вота - забележете без изобщо да имат понятие за мащаба на грешките.

Тези 100 интелектуалци да бяха помислили за тези фундаментални проблеми, които подриват темелите на демокрация, общество, ценности. Иначе всички сме за Пловдив."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    илианчо
    пак ли космосът ви е виновен?!? ей, не спря да се излагаш, скоро към коя ракета носител ще се присъединиш?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари