Илиян Василев: Не виждам Борисов в ролята на обединител, а ПП - ДБ - на грехоопростители!

3
Намирам за напълно логично и нормално ПП - ДБ да не избързват с публичната реакция на изборите
Намирам за напълно логично и нормално ПП - ДБ да не избързват с публичната реакция на изборите Снимка: Фейсбук

Намирам за напълно логично и нормално ПП - ДБ да не избързват с публичната реакция на изборите

Особено при доказателства за манипулации, което може да оспори легитимността на изборите. Логично е да се предположи, че изказването ще включва и признаване на изборните резултати, а това означава приемане на всичко, което хартиената коалиция направи - с купуване, преливане, манипулация на изборни резултати. Уж видео отразяването на преброяването било ОК, но работили под половината от камерите, уж нямаше проблеми с хартиеното гласуване, пък 80 процента от протоколите сгрешени - данните бяха за Пловдив. Никой не повдига въпроса за одит на работата на Информационно обслужване, като се приема априори, че събирането и обобщаването на резултатите от секции е безпроблемно, а то става със софтуер, който не е независимо одитиран.

В този смисъл, първата реакция е много важна - защото е увод към по-нататъшното поведение - евентуални преговори при съставяне на правителство и изобщо маневриране.

Да не говорим, че трябва малко време да се овладеят емоциите и да се намери точното съотношение между разум и интереси, между отрицание и позитивизъм. Не вярвам, че изборните резултатите могат да бъдат променени, нито реално оспорени - Системата се е защитила отвсякъде. Но трябва да се даде гласност и изрази позиция, защото утре манипулатори и манипулирани ще трябва да разговарят.

Факт е, че до сега никога не са оспорвани изборите, и също така ноторен факт е, че доказателствата за това се държат от служебно правителство, разследващи органи и прокуратура - а те няма да ги дадат.

За това предполагам, че ПП - ДБ ще си оставят някакъв простор за по-нататъшно развитие на първоначалната реакция, но ще трябва да изразят позиция по всичко онова, което предупреждаваха, че ще се случи с връщането на гласуването с хартиена бюлетина и премахването на машинното гласуване /по същество те станаха принтери/.

Остава по-големият въпрос - какво да се прави.

Не виждам как Борисов може да влезе в ролята на обединител, а пък ППДБ в ролята на грехоопростители. За това, да не губят време, ами да си правят хартиената коалиция, която си е пар екселанс Магнитски и да чакат третия списък. Но не се надявайте нещо да се промени, дори ако Борисов бъде включен в третия списък. Най-много да се оттегли на по заден план и да управлява зад кадър.

Добре е ПП - ДБ да си направят анализ на грешките, защото не всичко, което се случи е плод на чужди, а не на техни грешки. Вчера писах по темата. И да вземат нужните решения - защото местните избори са най-важните.

Щях да забравя - всичко тръгва от признание на различията, на грешките, на надеждите, с откровен и честен диалог с избирателите и .... поемането на отговорност. Това е разликата между очакванията на избирателя на ГЕРБ - той очаква Борисов да бъде винаги вожд и избирателя на демократична партия. В същото време, този разговор трябва да си остане в рамките на добрия тон и загрижеността за общото дело.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    илианчо
    дс-то спря ли да плаща?!? сега на коя копаня си се присламчил?!? какво, пенсията не стига, а?!? абе как все такива се плюнчите и тогава и сега?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари