Илиян Василев: ГЕРБ и ДПС изпълниха заръката на Москва да разделят България

1
Страхувам се, че тепърва предстоят сблъсъци, дано няма жертви, защото мутрите на прехода няма да си тръгнат нито лесно, нито доброволно
Страхувам се, че тепърва предстоят сблъсъци, дано няма жертви, защото мутрите на прехода няма да си тръгнат нито лесно, нито доброволно Снимка: БГНЕС

Страхувам се, че тепърва предстоят сблъсъци, дано няма жертви, защото мутрите на прехода няма да си тръгнат нито лесно, нито доброволно

Едно нещо със сигурност ГЕРБ и ДПС постигнаха - изпълниха заръката на Москва да разделят България непоправимо, за да не бъдем в състояние да постигаме целите на развитието си като нация и личности.

Случващото се е закодирано в самия преход - моделът се изчерпа, но силите които го крепиха не желаят да приемат края си и организират жестока съпротива.

Страхувам се, че тепърва предстоят сблъсъци, дано няма жертви, защото мутрите на прехода няма да си тръгнат нито лесно, нито доброволно. Те контролират прокуратурата и това ги прави ненаказуеми, тоест могат да извършат всяко престъпление в защита на властта и парите си, без да се страхуват че ще получат възмездие.

Това е урокът на това правителство - закъсняхте, не приоритизирахте, не успяхте да отслабите задкулисието.

За това на власт трябва да дойдат хора не само които желаят, но и които умеят да извършат промяната, просто защото с наивност нещата не могат да се постигнат. За да разградиш модел с най-малък разходи на време и ресурс, трябва да го познаваш в детайли.

Постоянно повтарям - правителството на ОДС сгреши като се съгласи да не търси отговорност от БСП за кризата от 1995-96 година. Договори се да ги остави на мира и ТЕ се върнаха по силни през 2001 година. Това сега не трябва да се допуска.

Трябва да си свършим недовършената работа през 1989-90 и 1997 година.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    darkaveng
    Айдее, и илиянчо се изтропа по въпроса! И все някой друг ни виновен! Хубава работа, ама нашенска, българска ...!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари