Илиян Василев: ГЕРБ и ДПС скочиха по темата „Лукойл“, защото няма да си получат своето

3
Притесненията на Борисов произтичат от собствените ми навици да "дои" големи бизнеси и да не позволява на конкурентните му да правят същото. И мери другите по своята поквара
Притесненията на Борисов произтичат от собствените ми навици да "дои" големи бизнеси и да не позволява на конкурентните му да правят същото. И мери другите по своята поквара Снимка: БГНЕС

Притесненията на Борисов произтичат от собствените ми навици да "дои" големи бизнеси и да не позволява на конкурентните му да правят същото. И мери другите по своята поквара

Атаката срещу енергийната такса се координира - у нас води от Румен Радев, навън унгарците. Една част от медиите умишлено "не разбират" тънката разлика между двете заглавия "Унгария ще съди България" /за това има съд/, и реалното положение Унгария иска от Европейската комисия да отвори наказателна процедура срещу България по темата.

Шансът Унгария да успее не са високи, първо защото трябва да докаже, че енергийната такса пряко влияе върху цената, на която тя придобива руския газ на своята граница от Газекспорт.

Тук неща са ясни - нулев шанс. Ако унгарските фирми купуват руския газ в Турция, то тогава ще трябва да я плащат, но това вече е друга "бира" и със специфичния политически капитал на Орбан в ЕК, и решението на ЕС да се откаже от руския газ до 2027 година унгарците нямат шанс.

Но от Орбан може да се очаква всичко.

В същото време имаме реален проблем с договора между Боташ и Булгаргаз, рожбата на президента. Но там ГЕРБ никога не са били особено активни, нито Пеевски, нито Борисов. Пък и разследващите журналисти и експерти също си траеха. Защото ГЕРБ и ДПС пазят топла връзката си с президента - включително "острието" Делян Добрев.

Но виж по темата Лукойл всички скочиха, всички които през годините са били "мотивирани" от Лукойл - от Борисов до Доган и Пеевски. Основният мотив на тяхната нова активност е от една страна страха, че ППДБ могат да се намесят и решат проблема с диверсификацията на руския нефт, а от друга със смяната на собственост, и второ, че в тези процеси ГЕРБ и ДПС няма да получат "своето".

Притесненията на Борисов произтичат от собствените ми навици да "дои" големи бизнеси и да не позволява на конкурентните му да правят същото. И мери другите по своята поквара.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари