Илиян Василев: До месец ще пуснат на макс и новата истерия с коронавируса

2
За това протестът във всичките му форми – включително радикалните, е неизбежен
За това протестът във всичките му форми – включително радикалните, е неизбежен

За съжаление моите анализи почиват върху приемания и очаквания за рационално поведение /или поне граници на лудостта и егоизма/ от страна на основните играчи и най-вече с тези на власт.

Както изглежда, обаче, те напускат територията на общността, на колективното благо и се устремяват към защитата на своите егоистични, групови интереси „на всяка цена“, За подобна зомби власт на практика няма граници на престъпленията, които тя може да извърши за да направи смяната и чрез легитимни начини невъзможна.

Самият факт, че Парламент, който така или иначе, не работи пълноценно, избра да приеме като най-висш свой приоритет хартиени бюлетини и референдум като начин за промяна на Конституцията, означава само едно – демокрацията в България е напълно катастрофирала, ние живеем в условията на диктатура. На практика Борисов и сие осигуриха възможността да манипулират изборите, да дописват и поправят секционни протоколи – тоест да затворят възможността тези 65 процента вот на протеста да родят алтернативно управление.

Ако изборите са затворена възможност за промяна на властта, съжалявам да го кажа, но това означава, че България е класическа диктатура. Това че някои я наричат „мека“ е само заради отсъствието на трупове по улиците.

Покриха Борисов и изведоха Сачева и Биков, нищо незначещи фигури за ГЕРБ, напред. Виждат около себе си врагове, дори западната преса, утре и западните правителства. ТАзи автокрация неизбежно ще доведе до изолация на страната по модела Ердоган и Лукашенко.

Не се заблуждавайте – този модел на пленяване на държавата от мафия няма как да не завърши с пълна диктатура и пазене на властта с груба сила. Днес с мутри в полицията, утре ще започнат с „цивилни“ полицаи които ви арестуват без да се легитимират. Точно както го правят мутрите, които отвличат за подкуп. България се върна в развитието си минимум 30 години назад.

Тази средносрочна дългова програма от 10 милиарда евро е резервния им вариант ако ЕС им спре парите.

Да припомня не само вдигнаха дълга близо пет пъти, Борисов разпредели през мандатите си повече от 400 милиарда лева?!? най-голямото богатство разпределяно от което и да е правителство на България. Виждате резултата – социално разделение, богатство при хора, които не могат да го възпроизвеждат и увеличават, а могат да харчат за запазване на властта си.
Ако е запушена възможността за мирен изход от кризата през избори /разликата между предсрочни и редовни е само в степента на възможност за контрол и фалшификация/ съжалявам да го прогнозирам, но насилието на властта /политическо, физическо, психологическо/ неизбежно ще роди гражданска война. И жертви. И днес ги има, просто медиите им не ги отчитат.

До месец ще пуснат на макс и новата истерия с коронавируса.

За това протестът във всичките му форми – включително радикалните е неизбежен. Ще се видим на 22 септемри. Денят на независимостта на гражданите и на България! Преди 112 години сме се отделили от Турция, днес от новите султани във властта.

Илиян Василев

За съжаление моите анализи почиват върху приемания и очаквания за рационално поведение /или поне граници на лудостта и...

Публикувахте от Ilian Vassilev в Петък, 18 септември 2020 г.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари