Илиян Василев: bTV е превзета телевизия, част от задкулисни договорки на чешкия милиардер

1
Борисов и Пеевски са токсични активи и тогава и БТВ и Нова ТВ ще тръгнат с бързи крачки след новите победители, за да си гарантират приходите
Борисов и Пеевски са токсични активи и тогава и БТВ и Нова ТВ ще тръгнат с бързи крачки след новите победители, за да си гарантират приходите Снимка: БГНЕС

От "интервюто" на Хекимян с Христо Иванов се досетих за пост, който отлагах. Той се опита да сведе интервюто до Сечкова, и се направи на "смел журналист", за да компенсира липсата на гръбнак когато интервюира Борисов и кохорта.

БТВ очевидно е превзета телевизия, част от задкулисни договорки на чешкия милиардер. Разбира се, ще представят проблема като чисто "бизнес" решение. В смисъл, трябва да си гарантираме приходите, а те в решаваща степен зависят от добрите връзки с правителството.

Същият, макар и с интересни детайли, е казусът с Нова ТВ. Спряганите стотици милиони които са били дадени на Пеевски и Домусчиев за да се измъкнат от проблемните активи около Нова, са виртуални, поне една част. Обикновено парите са с неотменяема гаранция, дори ескроу сметка, но под условие -за следващите години приходите да бъдат на нивото на прогнозите. Тя така и се определя цената по множител на ЕБИТДА-та. Няма приходи, няма плащане.

И тук е най-интересното, тези приходи в прогнозната ЕБИТДА се гарантират от Домусчиев-Борисов и Пеевски. А единственият начин да гарантират приходите, защото няма да го направят от собствен бизнес, е да останат на власт и да контролират публичните и свързани разходи. Тоест да спечелят изборите.

Ако не спечелят, гаранциите за бъдещите приходи на Домусчиев, Борисов и Пеевски ще увиснат във въздуха, т.е. няма да струват и пукната пара.

Тъй като самите нови собственици имат изгода от изпълнение на договорките /тук е именно "бизнес" момента - без значение какви са - американци, европейци, и т.н./, имат интерес да работят за власт на продавачите. Маневри - Пеевски от Нова ТВ ще влияе в БТВ, Борисов остава в Нова ТВ.

Има и друг път - но за това следващия път.

Борисов и Пеевски са токсични активи и тогава и БТВ и Нова ТВ ще тръгнат с бързи крачки след новите победители, за да си гарантират приходите.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари