Илиян Василев: България внася горива на по-високи цени

0
Русия иска да прекъсне коридора за износ на зърно от Украйна, каза бившият български посланик в Москва
Русия иска да прекъсне коридора за износ на зърно от Украйна, каза бившият български посланик в Москва Видео: bTV

Русия иска да прекъсне коридора за износ на зърно от Украйна, каза бившият български посланик в Москва

Служебното правителство на Румен Радев разшири дерогацията върху горивата. Нещата навлязоха още по-надълбоко, когато служебното правителство реши ние да не спазваме възприетия таван от 60 долара за барел.Това е истинският проблем“, каза в предаването „120 минути“ по bTV бившият български посланик в Москва и енергиен експерт Илиян Василев.

Той подчерта, че цената, на която ние внасяме е над 70 долара за барел. Според него дебата за дерогацията трябва да се води в Министерския съвет, а не в Народното събрание.

Русия иска да прекъсне коридора за износ на зърно от Украйна. НАТО в Черно море не може да проектира цялата си сила, защото Конвенция от Монтрьо спира Алианса“, посочи той.

Турция държи козовете. Тя може да ограничи износа на зърно през проливите“, подчерта Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    разрешение
    за продукти за износ в ЕС няма, но има за износ за Украйна.
  • 1
    2
    русенец
    Сигурно има предвид, че освен дерогация за внос на петрол, сме Радев е издействал и дерогация за износ на преработени горива и така Лукойл реализира допълнителна печалба от износ. Същевременно не са внесли нито лев във някакъв фонд, като са поели такова задължение.
  • 2
    1
    илианчо
    пак лъжеш, батьов! Ние имаме дерогация за внос на руски суров петрол, я пак каква дерогация е разширило служебното правителство и как?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари