Илиян Василев: Ако Русия ни беше нападнала, как щяхме да реагираме?

1
Съжалявам, но подвига на украинския народ и реакцията на българския, навеждат на твърде скръбни мисли
Съжалявам, но подвига на украинския народ и реакцията на българския, навеждат на твърде скръбни мисли Снимка: БГНЕС / Архив

Не съм сигурен, че ако Русия беше нападнала България щеше да срещне подобна съпротива

Съжалявам, но този пост се налага. Украйна беше разделена по много признаци, преди войната. Караха се, биха се дори в Парламента, но дойде войната и нацията се сплоти като никога., възроди и възкреси Надеждата си. Дори рускоезичните си защитават страната, толкова смело колкото и националистите.

Не съм сигурен, че ако Русия беше нападнала България щеше да срещне подобна съпротива. Щом 30 процента от българите одобрява насилието на Кремъл над съседен славянски и православен народ?! Представяте ли си колко промивани са тези мозъци. Те, същите, утре ще се наредят да срещат с хляб и сол, "освободителите" и ще се наредят като доброволци в новия Народен съд.

Днес чета, че ромите от Кюстендил събират помощи за Украйна, мюсюлманите също, а нашата "православна" църква се затвори зад манастирските стени и мълчи ли, мълчи. Защото Бог отдавна ги е изоставил заради бездуховността им.

Разбира се, има и друга истина, на многото хора, които си отвориха сърцата и домовете и предоставят подслон на бежанците, така както България е приела почти милион бежанци след първата световна война. И те са също много.

Но се намират зложелатели да завидят /колкото типично/ че на бежанците давали, а на тях не.

Гледах Костов вчера, и Стоянов преди, гледам и президентите и премиери след това, сравнявам християнските им/разбирай човешки ценности, емпатията, вълнението и разбирам, че Сакскобурготсти, Доган, Първанов, Станишев, Борисов, Радев изтръгнаха духовното, пречупиха гръбнака на нашия народ, замениха го с тюрлюгювеч от псевдоценностите на далаверата, на снишението срещу пост или пари, унищожиха колективния човешки капитал и емпатия, до степен да се питаме кое е по-страшното - че изчезваме физически като нация, или че се сринахме духовно. Или и двете гибели са взаимносвързани и обусловени. Защото въпреки добрите перспективи за материалното, хората напускат страната заради липсата на солидарност, съпричастие, ценности.

И пак си задайте въпрос, ако Русия ни беше нападнала, как щяхме да реагираме? Сравнете с възрожденците, Съединението и сръбско българската, вижте какво правят в Украйна, и ако не ви налегне всемирната скръб, значи сте от тези 30 процента безвъзвратно оскотяли хора, които не различават добро и зло. И как с тях да градим единна България?! Да бъдем добри съседи, да теглим България в една посока?

За това казвам, че бях до тук с единството, с обединението, с фалшивата претенция за единомислие с тези хора. Трябва ми пречистване, катарзис. За съжаление не виждам подобни възрожденски мотиви в поведението на повечето министри. Виждам поредната готовност за далавери, за снишаване, за уреждане на личното благополучие за сметка на общото.

Съжалявам, но подвига на украинския народ и реакцията на моя, навеждат на твърде скръбни мисли. Не само не помагаме с боеприпаси, с каски и бронежилетки, защото част от този народ не иска, но и мразим тези които помагат?! И всичко тръгва от "елита" - скотски, бездуховен, безгръбначен. Къде са творците да осмислят тези процеси, къде са писатели, интелектуалци, поети, продуценти на забавни зрелища, съучастници в тези престъпления срещу народа? Сал един Теодор Ушев?!

Медиите и журналистите, носят основна вина за това.

И си мисля, дали спасението не е в емиграцията към Украйна. Защото и Европа е заспала, окончателно.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    9
    oooh
    Тео Ушев ли би трябвало да е интелектуалния стожер на българите ?!?!!!! Опази, Боже от посланията му, които в едни нелицеприятни надраскани анимации призовават да сме слепи и да носим тюркско-арабски имена, като Вайша, например, дано да не са хванали "дикиш" !!!
  • 3
    8
    до 7
    Защото 50% от населението на Украйна са етнически руснаци и си го декларират, а другите 50% са пак етнически руснаци, но декларират, че са украинци. Бе долу-горе като нашите софиянци, 150% от населението на София декларира, че родът им още от времето на хан Аспарух са софиянци и ненавиждат всичко селско и провинциално.:)
  • 1
    7
    AZ
    Абе само питам. Защо телевизия Украйна 24 от няколко дни говорят на руски
  • 2
    6
    Заарата
    Първо -ЛУСТРАЦИЯ ,а после останалото ,защото виждате, че промитите червени мозъци се канят пак да повторят освобождението от 1944 г.
  • 3
    5
    до 4
    Водач на българска партия декларира, че Турция му е родина, всичките наши политици осраха положението с нещото, което сега се нарича Северна Македония така, че поне тези две страни със сигурност в някакъв момент ще предявят териториални претенции. Големият "брат" САЩ го виждаме постоянно как и колко помага така, че ще останем сами. Защото сме дупедавци като номер 2 и нямаме национално самосъзнание и достойнство и поради тази нагъзена политика никой не ни смята за хора, още по-малко за народ или държава. Ползват ни когато сме им удобни и след това - всеки по пътя си.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари