Илиян Русев - Скури: Това го чакам от 10 години

4
Общинският съвет в Русе единодушно даде безвъзмездно право на строеж на водно-рехабилитационен център
Общинският съвет в Русе единодушно даде безвъзмездно право на строеж на водно-рехабилитационен център Видео: bTV

Общинският съвет в Русе единодушно даде безвъзмездно право на строеж на водно-рехабилитационен център

Общинският съвет в Русе единодушно даде безвъзмездно право на строеж на водно-рехабилитационен център за хора със специални потребности, предава bTV.

Идеята за този център е била на младеж, загубил битката с рака. Мечтата му сега сбъдва неговият баща Илиян Русев, който тренира деца със специални потребности в басейна на спортното училище.

През юни общинският съвет в Русе реши да му предостави право на строеж, а преди няколко часа договорът стана готов. „Това го чакам от 10 години. Излязох от плуването и вчера бях на небето, както се казва. С този договор безвъзмездно и безсрочно се отстъпва право за строеж“, обяснява Илиян Русев.

А мечтата му отдавна не е лична - тя е на десетки родители, чиито деца със специални потребности Илиян тренира напълно безплатно.

Като дойде тук - във водата, той е различен. Това си е неговата среда“, казва Ивелина Маринова.

Успехите, които има Никола са единствено на Илиян Русев. Трудно е, но трябва добротата просто да е в нас – хората“, твърди и София Хайриева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Само минавам
    Не знам кой си пуска децата да плуват в този мътния и зеленясал гьол! Аз и ходилата не бих си натопил в тоя жабуняк! Дано новия водно-рехабилитационен център да се поддържа на ниво! Успех, Скури!
  • 8
    1
    daskal
    Дано да стане! Това всъщност ще е покрит плувен басейн. Но някой не само трябва да го построи, а и да го поддържа после. Безплатно за тези деца! Става дума за милиони левове.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари