Илиан Василев: Ще видим данък печалба от "Лукойл", ама друг път

0
Асен Василев ни известява, че Лукойл са му обещали за последно да ни прецакат
Асен Василев ни известява, че Лукойл са му обещали за последно да ни прецакат Снимка: БГНЕС

Асен Василев ни известява, че Лукойл са му обещали за последно да ни прецакат

Ето за това съм против бланкетните "осанна", "разпни го", служебния кабинет да стане редовен, безкритично към служебните министри, понеже имали дипломи. Дипломите сами не управляват. Та така и с Асен Василев, уж супер финансов министър и любимец на масите. Нещо реформаторската и протестърска тяга започва да му изневерява и като се вгледаш в делата започват съмнения.

Чакахме решителни действия по казуса Лукойл Нефтохим, а получаваме поредното бутане на канчето надолу по пътя. Помните ли, чакахме действия по ревизионните актове, които Борисов така и не даде на Христо Иванов, че НАП при новия шеф ще наложи санкции въз основа на ревизионни актове, ще, преизчисли финансовите резултати назад и ще принуди компанията да си плати за "гяволъците", ще направи публични разследвания и т.н. Защото годишния размер на недовзветия данък печалба /поради счетоводните трикове с трансферното ценообразуване/ се измерват не само със стотици милиони лева липсващи от държавния бюджет, но и със съизмерима сума, която храни корупционните мрежи в страната и подпират от години модела на управление.

И какво виждаме сега - Асен Василев ни известява, че Лукойл са му обещали /каква щедрост само?!/ за последно, само още един път, да ни прецакат, като вече сменяли модела и минавали на работа за ишлеме /тъкмо тази схема използваха и до сега/ и тъй като са решили да се поправят - вече няма да крада и да гледаме напред. И тази загуба от повече от 500 милиона лева ще я пренесат в финансовите резултати за пет години напред, тоест ще видим печалба, ама друг път. Вие си представете за каква сума иде реч след като не са плащаме данък печалба от 12 години минимум. И ако трябва да съизмерим тази сума със стойността на компанията може да се окаже, че държавата може да си взема обратно Нефтохима без пари срещу неплатените данъци.

Тук Харвард няма общо, имат общо хората, човеците, мрежите.

Ин хаус бил кофти за държавните фирми, пък ин хауса през Литаско и Лукойл България/Литаско не бил.

Изобщо не ме интересуват заслуги, симпатии, пиари, медийно режисирани кампании - само и единствено резултати - и този изпит по енерия на промяната Василев се провали. Както и назначения от него НАП шеф.

Слабо момчета, много слабо и разочароващо.

За това министрите в следващото правителство трябва да минат теста за протестна енергия и независимост от мрежите на влияние. Не го наричам лустрация, защото всеки разбира различни неща.

Илиан Василев

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари