Даниел Лорер: ГЕРБ и ДПС станаха за смях

0
Заявките от "Лукойл", че ще си плащат данъците, са доста смешни
Заявките от "Лукойл", че ще си плащат данъците, са доста смешни Снимка: Пресцентър на "Продължаваме Промяната"

Заявките от "Лукойл", че ще си плащат данъците, са доста смешни

"Заявките от "Лукойл", че ще си плащат законовите данъци и такси, са доста смешни. Всяка друга компания би била подложена на много сериозни разследвания, ако направи такова изявление. Те някак са свикнали, че България трябва да прави изключения за тях". Това заяви пред БНР Даниел Лорер – депутат от "Продължаваме промяната".

"Станахме свидетели на един предизборен абсурд в последните дни, доколкото ГЕРБ и ДПС станаха за смях, защото преди 2 седмици те бяха ок дерогацията да се използва руски нефт в "Лукойл" да продължи още 9 месеца, онзи ден заявиха, че трябва да е само 1 седмица, а сега отново победоносно заявиха, че е ок това да бъде 9 месеца, стига те да си плащат данъците и таксите", коментира той.

Според него "Лукойл" са свикнали да им е "твърде широко около врата твърде дълго време". По думите му законът се прилага във всеки един момент. "Друг е въпросът дали "Лукойл" успява да намери вратички в него, за да не плаща данъци", добави депутатът от ПП в интервю за предаването "12+3".

"Последното, което направихме в така приетите промени преди 2 седмици, беше за пореден път да увеличим данъците печалба, които те трябва да внасят. Друг е въпросът дали те наистина ще го направят или ще продължат да крият печалба по най-различни начини", коментира Даниел Лорер и добави още за направеното:

"Ако погледнете последното решение на НС, ще видите, че за пръв път най-после е разписан много прецизен график как "Лукойл" трябва месечно да се отказва от руския нефт и да докладват на държавата, че това се случва".

НАП и "Митници" са тези, които трябва да изготвят календара как "Лукойл" трябва да покрие задълженията си, категоричен бе той. По думите му това в никакъв случай не трябва да става задължение на парламента.

Според него това, което отдавна е трябвало да се случи с "Лукойл", но продължава да не се случва, е, че компанията трябва да бъде санкционирана от КЗК за злоупотреба с господстващо положение на пазара на горива у нас.

Даниел Лорер обясни защо от ПП-ДБ са се обявили срещу свикване на извънредно заседание на НС в петък, на което трябваше да бъде обсъдено ветото на президента върху промените в Закона за енергетиката. Според него това заседание е щяло да се превърне в предизборна пропаганда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    абе шебек,
    Нали управлявате вече колко месеца?!? НАП е ваш, там е Спецов, дружката на кокорчо, а задължение на НАП е да си събира данъците! Има ли ревизионен акт на Лукойл, според който те трябва да платят 500-1500 милиона?!? Няма! Е откъде знаете колко дължи рафинерията и дали изобщо дължи, защото съм сигурен, че техните юристи и счетоводители с в пъти над вашите! Смешник!
  • 6
    1
    w234тъ34
    пък ти си евреин.. не знам кое е по-смешно/трагично
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари