Илиан Василев: Благодаря ти, Милене!

15
Пиша тези редове с натежало сърце и тъга, която спира дъха
Пиша тези редове с натежало сърце и тъга, която спира дъха

Не искам да вярвам, че Милен е загинал на Великден. Твърде гротескно, дори за мен, защото се смятах за обръгнал да посрещам злокобни вести. Пиша тези редове с натежало сърце и тъга, която спира дъха.

Имах огромната чест и изключителна привилегия да работя с него в последния му проект "Алтернативата". А това е последното му предаване, в което показа всичко най-добро от професионализма си, като реакция и като тревога за обществото. Изключителен професионалист и с ярка гражданска позиция, какво се среща твърде рядко днес.

Изказвам съболезнования на близките му и на децата му, с който толкова се гордееше.

Благодаря ти, Милене за това че бяхме заедно като екип от съмишленици в едно изключително трудно време.

Ще разкажем за него в предаването във вторник.

За идеите, за страстта с която изпълняваше дълга си към аудиторията.

Не вярвам, че ще разберем истината, за това как в празен град, с нищожно движение, наркозависим със скъпа кола, което автоматично го прави пласьор, известен на полицията, ще се вреже с огромна скорост - вижте на снимката откъде и "случайно" ще убие Милен. Да, точно така, Милен е убит!!!

Призовавам всички разследващи журналисти, да се включат в разбулването на тази история, защото прекалено много станаха клошарите и наркозависимите, които убиват "случайно" и обслужващите медии веднага покриват новините с дебел слой пресконференции на прокуратурата.

Няма да скрия, че ме предупредиха, че сме на мушка.

Не искам да спекулирам по-нататък, само обръщам внимание.

Много хора с възрастта, с децата, с грижата и отговорността за други, развиват склонност към компромис, притихват, престават да рискуват, вграждат се в средата, загубват посоката и рядко се ангажират с каузи, в които не виждат печелившия път. С времето компромисите стават все по-големи и по-големи. И стават бивши хора.

Милен, прие да работи в проекта "Алтернативата", заради каузата, заради нуждата от друго мнение, във време, в което е изключително рядкост журналисти да задават трудни въпроси за властта, камо ли да се усъмни в единствено правилния възглед на Щаба или на правителството.

И това е мисия, дълг, отговорност, която стои преди всякакви житейски целесъобразности.

Ще ни липсва. Не вярвам в глупавата мантра, че няма незаменими хора. Има, защото такива като Милен са рядкост. Стърчащи хора.

Бог да го прости!

Илиан Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари