Илиян Илиев оглави политическия съвет на НДСВ в Русе

0
От поста бе освободен Николай Недков
От поста бе освободен Николай Недков Снимка: Фейсбук

Промени в ръководството на партията преди местните избори

На заседание на националния съвет на НДСВ бяха направени промени в ръководството на партията. Беше извършена промяна в състава на заместник-председателите. От поста е освободен Михаил Захариев и на негово място бе гласувано името на Кирил Габеров, информира "Актуално".

От политическия съвет беше освободен Николай Недков и на негово място влиза Илиян Илиев – областен координатор на НДСВ в Русе. Припомняме ви, че той бе кандидат за депутат от 19 МИР - Русе.

За председател на предизборния щаб на НДСВ за предстоящите местни избори беше избрана Боряна Кътева – областен координатор на Софийска градска организация.

Участниците във форума се обединиха около констатациите, че действащото правителство все още произвежда повече проблеми, отколкото полезни решения. Това правителство не успява да се измъкне решително от капани, които само създаде пред себе си. То преживява драмата на компромис, който няма прецедент в най-новата история на страната. Зачестяват упреците по повод на партизански назначения и конфликт на интереси. Към обществото се отправят послания без яснота за наличието на политически и законодателен ресурс, който би ги направил осъществими.

Има риск противоречията между субектите на властта, които несръчно отричат факта, че са в коалиция, да опорочат допълнително обществения процес през периода до изборите за местна власт. Може да се очаква ескалация на противоборството между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в рамките на вече съществуващото неравностойно и непродуктивно съжителство. Но не са изключени и задкулисни електорални бартери в духа на призива „да кажат кои градове искат…“ В резултат на съперничеството, но и на съглашателството между двете големи партии, ще бъдат неизбежно неглилижирани съществени аспекти на социалния живот на българските общини.

НДСВ ще изгражда практични, съдържателни и политически неконюктурни сътрудничества по места, за да осигури шанс в органите на местната власт да влязат хора отговорни, трудолюбиви и компетентни.

Препоръките на НС на НДСВ във връзка с изборите на органи за местна власт са личностите или субектите, с които ще се правят местни коалиции, сключват споразумения за сътрудничество и регистрират смесени листи, да следват принципи съвпадащи или близки с идейните принципи на НДСВ.

Основните цели и теми на конкретната предизборна програма в съответната община, да кореспондира със социално-икономическите тези от програмата на НДСВ и реализацията им да представлява съществен принос към подобряването на живота на хората в съответната община.

Остава в сила подчертаната взискателност на НДСВ към служебна, морална и съдебна чистота на профила на кандидатите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    русе
    ДОБРЕ ДЕ, ИМАТ ЛИ НЯКАКВА РЕАЛНА ПРЕДСТАВА ОТ СОФИЯ ЗА ТОЗИ ЕКЗЕМПЛЯР. СРАМУВАМ СЕ ДАЖЕ ДА ГО НАРЕКА КОЛЕГА. НАРИЦАТЕЛНО ИМЕ В ГИЛДИЯТА. ДИРЕКТЕН ПОТЕНЦИАЛЕН КАНДИДАТ ЗА БЕЛЕНЕ, ИЛИ ВРАЦА.ПРИ БАЙ СТАВРИ.
  • 14
    4
    Този
    Мазен тулуп и измекяр
  • 11
    3
    Alex
    А там в София имате още от вашето котило; Ламбовски му викат у Враца! Моралисти? Падам от смях! Материа лни претенций към България имате ли?
  • 16
    2
    Alex
    Партия, създала Милен Велчев-хотелчев, Боко, Цвъко, Цвъчка и прочее айдуци, разсипали Бълг ария! Няма ли прокурор за вас?
  • 16
    1
    Alex
    Сменили ръководството негово величество Мадр идския крадец ли? За 800 дни ли пак¿
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари