Илхан Кючюк: Не бива да допускаме възхода на популистите!

0
Те не трябва да диктуват дневния ред на ЕС, заяви евродепутатът
Те не трябва да диктуват дневния ред на ЕС, заяви евродепутатът Снимка: Ilhan Kyuchyuk / Facebook

Те не трябва да диктуват дневния ред на ЕС, заяви евродепутатът

Популизмът и национализмът ще имат водеща роля в налагането на дневен ред, защото те дават лесни отговори на много трудните въпроси и от друга страна не обхващат целия набор от проблеми. Не бива да допускаме възхода на популистите и да диктуват дневния ред на ЕС! Ние сме длъжни в България да устоим на популизма, защото днес ДПС е в ключова позиция". Това заяви лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк по време на двудневната конференция „Европа, която си представяме: Напред по либералния път“, организирана от евродепутата, предаде БТА.

По думите му младежката организация на ДПС ще има решаваща роля на предстоящите европейски избори. Той подчерта, че неслучайно през 2007г. избирателят, който е отишъл най-ентусиазирано на европейски избори е бил този на Движението за права и свободи с ясната идея, че правата и свободите, които не са взети на национално ниво, могат да бъдат извоювани на европейска територия.

Илхан Кючюк бе категоричен, че европейският суверенитет е дал много повече на българските граждани и ги е направил по-силни и защитими.

Днес България като част от ЕС е друга – много по-активна, по-компетентна, много по-правилно и обосновано може да защитава своята национална позиция в ЕС. И това е смисълът на днешния разговор, защото младите хора ще определят пътя на страната в бъдеще. България може да бъде благоденстваща държава в рамките на ЕС и ние трябва да работим все по-фокусирано за постигането на тази цел.“, заяви Кючюк пред десетките млади хора на конференцията.

Събитието е продължение на дискусиите с граждани на АЛДЕ, даващо възможност за по-задълбочено разглеждане на европейски теми от ключово значение за бъдещето, в контекста на предстоящите европейски избори през лятото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    И този паразит дребен (кючук)...
    Обаче! Мъж ли е или "мъжленце"? "В това е въпросът ", както е казал др. Хамлет! И защо да бяма национални, суверенни държави? Баце илханчо, какво ще изокаш по въпроса? Нищо? Незачет! Анадънму?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари