Илън Мъск свали цените на интернета за България

0
Това бе обявено със съобщения до абонатите на Starlink у нас
Това бе обявено със съобщения до абонатите на Starlink у нас Снимка: iStock by Getty Images

Компанията за сателитен интернет Starlink предприе драстично намаление на цените в някои страни. За щастие България е една от тях

Само преди месец покупката на оборудването на Starlink струваше 1040 лв, доставката бе 154 лв, а месечната абонаментна такса - 199 лева, информира Dir.bg

Компанията на Илон Мъск обаче сериозно е подобрила офертите си. Оборудването вече струва 900 лева, а доставката му е безплатна. Месечната абонаментна такса за сателитния интернет е 95 лева.

Starlink заявява, че намаленията са съобразени с покупателната възможност на потребителите в различните страни. Оказва се, че в България падането на цените е едно от най-големите. Във Великобритания например месечната такса е понижена на 75 паунда или 173 лева.

Starlink предлага скорости за сваляне около 100Mbps и за качване около 20Mbps. Това означава, че у нас месената такса на сателитния интернет на Мъск е около 2 или 3 пъти по-висока спрямо еквивалента ѝ с оптичен кабел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    Пффф
    И колко пък селца в България са наситени с мениджъри, които пък искали сателитен интернет между доматите и камбите. Не бе, 95 лева ми е бутилка средно уиски ама що да ги давам за интернет, който си имам за 24 лева месечно?
  • 3
    3
    88
    До първия: брат, става въпрос за сателитен интернет, там където нямаш и мобилна мрежа, за да ползваш интернет. Отдавна има и такива мобилни телефони, на които не им трябва оператор, а се свързват директно със спътник и можеш да си ланкаш отвсякъде. Това с интернета е същото, ама ти си в гъбите!
  • 1
    2
    до 1
    Ела до хижата да ми опънеш кабел за 20 лв интернет :)
  • 0
    1
    ...
    Няма никакъв проблем да сваля цената, защото нищо не губи от това, понеже никой не ползва услугата му. 20Мбита в секунда за 2̶0̶0̶ ̶л̶е̶в̶а̶ 100 лева. Кхъ кхъ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари