Игуменът на Бачковския манастир благослови рокерите

0

Игуменът на Бачковския манастир архимандрит Самуил благослови рокерите, които пристигнаха в обителта от Пловдив и подари на всеки един от братята на вятъра по иконка и кръстче.

Традиционният мото събор на рокерите се състоя точно на Лазаровден, което според игумена, е „неслучайно явяване на силата Божия пред ездачите на железните коне, упованието на която никога не ще е излишно точно за любителите на баланса върху летящите мотоциклети”, предава Монитор.

Пространството пред обителта се изпълни с чудесата на мотоциклетната техника и на творенията на нашите „баш майстори”, сътворили всевъзможни изненади на две колела, разказаха от Бачковския манастир. Всички „волни ездачи” чинно минаха пред чудотворната Бачковска икона на Света Богородица, да се помолят за небесната и закрила и покровителство.

В двора на манастира игуменът архимандрит Самуил отслужи молебен и водосвет за здраве, безаварийно пътуване. В словото си, отец игуменът пожела на рокерите да бъдат винаги под крилете на бдящия ангел хранител за безбедно пътуване и никога да не забравят, че Божиите закони, на които всички ние сме подвластни, са над конските сили на всеки мотор.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Утре с моя отивам за риба!
- Ооо, ти си рибарка?
- Ами, в началото лових малко, после спорта ме увлече, и сега пия като всички!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари