Йеромонах Серафим: Колите в Кръстова гора бяха стотици, може би и поради бедствието

0
Поверието е, че на този ден небето се отваря и човек получава Божията благодат, като преспи под открито небе
Поверието е, че на този ден небето се отваря и човек получава Божията благодат, като преспи под открито небе Видео: Bulgaria ON Air

Хиляди вярващи посрещнаха Кръстовден в Кръстова гора. 

Според преданията силните молитви, отправени към Господ, се чуват. Хората на кръстопът намират пътя, по който да поемат. Хилядите в Кръстова гора дойдоха, за да се помолят за това, за което най-силно мечтаят или да благодарят за това, което се е случило в живота им. Много хора останаха през нощта под открито небе

"Това е много голям християнски празник. Свидетели сме на факта, че тук Бог е постоянно с нас и ни помага с надеждата за по-добри бъднини. Тук всички се чувстваме братя помежду си", каза пред репортер на Bulgaria ON AIR йеромонах Серафим.

Той добави, че чудесата, които са се случили в Кръстова гора, са много - наскоро е проговорило детенце, има и много случаи на излекувани хора, които са имали онкологични заболявания.

"Колите бяха стотици, може би и поради бедствието, което усилва вярата у човека. Поверието е, че на този ден небето се отваря и човек получава Божията благодат, като преспи под открито небе", обясни йеромонах Серифим в ефира на "България сутрин".

Въпреки ранния час много хора са дошли, за да влязат в църквата и да се помолят. "Молбата ни за здраве ни доведе. Идваме за трети път. Емоцията тази година е много голяма, има страшно много народ и трудно се добрахме", сподели жена, дошла на Кръстова гора.

"От Ямбол сме, за трета поредна година идваме. Хубаво е усещането, красиво е, хората са добри", сподели друга жена.

Всеки от хората, прекарали нощта тук под открито небе, казва, че е зареден с енергия. Със сведена глава хората влизат в църквата. Според поверието на Кръстова гора е скрито и парченце от Христовия кръст. Хората ще си тръгнат от Кръстова гора с надежда и вяра, светена вода и камъче с кръст, което ще отнесат в своите домове и ще пазят до следващата година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари