Идва пикът на юлската жега

1
На места градусите скачат до над 43
На места градусите скачат до над 43

На места градусите скачат до над 43

Почивните дни ще са преобладаващо слънчеви и горещи с дневни температури в интервала 35-40 градуса с тенденция съботата да е по-топла. Нощите - задушни, при стойности на термометрите от 20 до 25-26 градуса, предава NOVA.

Летни валежи с гръмотевици се очакват следобед в Родопите, в нощта на събота срещу неделя - в Дунавската равнина, в последния почивен ден - на изолирани места по крайбрежието и вечерта в Рило-Родопския масив.

Последната пълна седмица на юли ще настъпи с поредната топла вълна от Северна Африка. Кулминацията ще е в средата на периода с дневни температури до 42-43 градуса. Локално са възможни и по-високи стойности.

Около пика на юлските жеги ще премине студен атмосферен фронт с мощни пориви на северозападен вятър. Ако се запази прогнозираната конфигурация, отново ще има по-мощни гръмотевични процеси с краткотрайни порои и градушки в сряда и четвъртък. Ще изпратим юли и ще посрещнем август с много слънце и палеща жега. Около 2-3 август се очертава нахлуване на по-студен въздух с условия за летни бури с градушки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари