Идва колапс на САЩ по съветски образец

0
САЩ се разпада точно както СССР?
САЩ се разпада точно както СССР?

Цялата поредица от икономически и геополитически неуспехи, която преследва Съединените щати от началото на века, се допълни с още един детайл – заплаха от ядрена атака, отправена преди няколко дни от терористичната групировка „Ислямска държава“. Това пише бразилското печатно издание Carta Maior, цитирано от "Фокус".

Това звучи абсурдно. Но тук, може би, не е толкова важно дали терористите могат да осъществят заканата си, а самият факт, че тя беше отправена без капка страх от страна на ислямистите. Очевидно е, че „Ислямска държава“ не се страхува от САЩ, а и няма причина за това, пише "Пик". 

След екзекуцията на американски заложници и след бягащите иракски военни части от зоната на бойните действия, терористичната орда може да си позволи лукса да заплаши с ядрена атака даже страната, която поне на хартия се позиционира като най-напредналата и най-силната в света.

След тези геополитически провали и лъжливите заявления за икономическо възраждане, както и след безредиците във Фъргюсън и Балтимор, идва време да бъде зададен въпросът: Трябва ли да се подготвяме за колапс на Съединените щати по съветски образец?

И имайки предвид различни факти и възможни причини, на този въпрос би могло да се отговори положително, пише още изданието. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари