ИАППД започва драгаж в района на остров Батин

0
Към момента корабоплаването по река Дунав е нормално и няма критични участъци
Към момента корабоплаването по река Дунав е нормално и няма критични участъци Снимка: ИАППД

Към момента корабоплаването по река Дунав е нормално и няма критични участъци

Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ (ИАППД) започва драгаж в един от критичните български участъци на река Дунав край Батин. Дейностите ще бъдат изпълнявани с техника на агенцията.

Корекцията на речното дъно ще се извърши от драгажна група, която включва драга „Янтра“, маневрен кораб „Искър“ и придружаващите ги понтон, шалан и тръби за пренос на наноси. Припомняме, че техниката беше окомплектована окончателно през тази година и беше придобита по проект в рамките на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ на стойност над 20,6 милиона лева.

Това ще бъде второто влизане в експлоатация на техниката, след драгажа през летните месеци в района на остров Белене. Той се извърша с целеви средства в бюджета на ИАППД, които бяха отпуснати в началото на лятото за тази дейност от Министерството на транспорта и съобщенията. 

Към днешна дата корабоплаването по река Дунав е нормално. Няма критични участъци, които да ограничават газенето на плавателните съдове. Днес нивото на река Дунав при Русе е 159 сантиметра, като за последните 24 часа е регистриран спад с 29 сантиметра. 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари