И замeстник-кметът Димитър Недев заразен с коронавирус

0
В момента РЗИ събира информация за хората, с които е бил в контакт през последните дни
В момента РЗИ събира информация за хората, с които е бил в контакт през последните дни Снимка: в. "Утро"

Превантивен тест за коронавирус прати под карантина зам.-кмета по комунални дейности на Русе Димитър Недев

 Така в момента Пенчо Милков работи с двама заместници по-малко, след като и ръководещия хуманитарната сфера Енчо Енчев се лекува в Белодробната болница от бронхопневмония след повторно инфектиране с Ковид-19, пише вестник "Утро".

За разлика от него Недев е без никакви симптоми и е в домашна изолация. Решението да си направи PCR проба той е взел, за да не е опасен за хората, с които работи, ако е носител на патогена. В момента РЗИ събира информация за хората, с които е бил в контакт през последните дни.

По-рано вчера стана ясно, че в Русе има новооткрито огнище на Ковид-19. Заразени са петима души от Центъра за настаняване на младежи с увреждания „Розовата къща“ са заразени с коронавирус. Както „Утро“ вчера съобщи, 69-годишна медицинска сестра от центъра е дала положителен PCR тест и е в домашна изолация. Служители от Регионалната здравна инспекция веднага са извършили проверка в социалното заведение и са тествали 13 души от персонала и 12 обитатели. С положителни проби се оказали една детегледачка и трима потребители на социалната услуга - две жени на 19 и 25 години и 16-годишно момче. Здравословното им състояние засега е добро и те са изолирани на друго място в „Розовата къща“, където ще останат под 14-дневна карантина.

Вчера РЗИ съобщи за още 45 заразени в Русенско - 17 жени и 28 мъже. 41 от тях са от града и по един има в Басарбово, Две могили, Кацелово и Щръклево. Трима се лекуват в болница, останалите са в домашна изолация. Сред заразените в Русе е и 7-годишна първокласничка от СУ „Васил Левски“, чиято паралелка е една от двете, които са под карантина.

С вчерашните рекордни 50 заразени общият брой на диагностицираните с Ковид-19 в региона достигна 642, а оздравелите са 396.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари