"И този път ще му се размине": Ще повдигнат ли обвинение на богаташки син от Първомай

0
Борислав Минев преспа за нощ в ареста и излезе, местните не вярват, че нещо ще му се случи
Борислав Минев преспа за нощ в ареста и излезе, местните не вярват, че нещо ще му се случи

Борислав Минев преспа за нощ в ареста и излезе, местните не вярват, че нещо ще му се случи

"Нищо няма да му направят. И този път ще му се размине, ще видите!"

Така говорят жители на Първомай, след като Борислав Минев, чийто баща е собственик на мандрата в близкото с. Дълбок извор, излезе вчера от ареста. Градчето е скандализирано от поредното изпълнение на богаташкия наследник. По думите на местни неведнъж над него бил разпъван чадър. И този път щял да излезе сух от поредното си скандално нарушение, пише вестник 24 часа.

В петък следобед полицаи го спряха близо до града, седнал зад волана на луксозен Мерцедес. Униформените установиха, че Минев-младши шофира без книжка. Тя му е била отнета преди време от техни колеги в Чирпан заради административни нарушения. Той обаче продължил да препуска с луксозни коли и да демонстрира високомерие и недосегаемост, казват хора от Първомай.

При последната проверка категорично отказал да бъде тестван за наркотици, не пожелал да му бъде взета и кръвна проба. Намекнал, че преди два дни е бил на Пампорово и там ползвал марихуана.

Заради отказа си да изпълни полицейско разпореждане богаташкият син прекара 24 часа в ареста на полицейското управление в Първомай. В събота надвечер е бил освободен. Случаят е докладван на прокуратурата.

"Не съм бил на работа през последните дни и не мога да коментирам", заяви шефът на районната прокуратура в Пловдив Чавдар Грошев, потърсен от "24 часа".

Според жителите на Първомай, където синът живее с родителите си в разкошна къща, Борислав Минев от доста време си имал проблеми със закона. Преди повече от 5 г. гръмна скандал, че тогавашният шеф на полицейското управление в градчето прикрил катастрофа на младежа, при която причинил средна телесна повреда на жена. Баща му дарил няколко коли на районното в Първомай и случаят бил заметен.

Но и след този случай не приключват изпълненията на Минев-младши. Две години след инцидента с обърнатата кола той се издънил в София. Тогава нещата излезли наяве и му повдигнали обвинения и за катастрофата, и за отвличане. Но пак му се разминало.

"Ще видите, че и сега ще стане така", убедени са хората в с. Дълбок извор, където е мандрата на баща му. Те разказват, че Миневи са пришълци. Дошли в селото преди повече от 20 години. Построили мандра, гледали биволи. Ползвали и ниви под аренда. Част от местните са доволни от фамилията, защото им осигурява работа и доходи. Други обаче твърдят, че изпълненията на сина минават всякакви граници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари