И така - войната не се случи!

3
Руските военни части, в стриктно съответствие с плана, се изтеглиха към местата си за постоянно дислоциране
Руските военни части, в стриктно съответствие с плана, се изтеглиха към местата си за постоянно дислоциране Снимка: БГНЕС

Изглежда, че настоящата политическа криза е станала част от плана на ЕС за разделяне на Украйна

И така - войната не се случи! Руските военни части, в стриктно съответствие с плана, се изтеглиха към местата си за постоянно дислоциране, западните информационни агенции промърмориха нещо за „оставащата заплаха", а избягалите депутати от Върховната Рада започнаха да измислят извинения за страхливото си бягство, отбелязва в коментар Агенция КРОСС.

Според някои сведения в Украйна са се събрали едни от най-смелите бизнесмени. Но те ще се върнат само в друга Украйна, напълно унищожена без война.

Резултатът от неотдавнашната паника, ако го погледнете от счетоводна гледна точка на „приходи и разходи", може да се обобщи с една фраза: Украйна се лиши от оскъдния поток от инвестиции, срина се индустрията, падна валутният ѝ курс , но се сдоби с купчина стари оръжия, които трябва и да се обслужват.

Нещо повече, сегашните власти няма да успеят да обвинят за всички проблеми настоящата криза и „коварството на Кремъл". Историята на последователното „разоряване" на Украйна започва веднага след разпадането на СССР. Отначало „Мутрите" крадяха без задръжки, отнемайки наследството на от бившата република на СССР. След това, в резултат на държавен преврат, крадливите "граждани" смениха нацистите, които не разбираха нищо от икономиката, но знаеха как и обичаха да убиват. Милиони украинци избягаха от странатаза да работят, индустрията почти напълно спря, а тази, която работи нормално, се оказа в ръцете на чуждестранни компании.

Изглеждаше, че това е дъното, но САЩ нанесоха нов удар на украинската икономика точно онзи ден. Вдигайки шума около „руската инвазия" и започвайки евакуацията на своите граждани от Украйна, Вашингтон обезцени ценните книжа на Украйна. За няколко дни Украйна загуби десетки милиарди долари. Според украинското правителство загубите на страната от спада на курса на облигации и държавни ценни книжа, прекратяването на инвестиционни проекти, увеличената миграция и намалената капитализация на икономиката възлизат на 13 милиарда долара, но сумата, ако бъде внимателно изчислена, ще излезе много по-високо. От изненада дори настоящият президент на Украйна плахо протестира и веднага поиска заем.

Няма да му дадат много: Западът има по-важни проблеми. Така че, като се има предвид бягството на капитали, прекомерното ниво на корупция и непопулярността на властите, разпадането на Украйна става въпрос на време. Русия нямаше нужда от нахлуване. Нацистката държава на „победоносния Майдан" е успешно разбита от своите съюзници. Нещо повече, точно това е била целта на държавите.

Преценете сами. С прословутата европейска интеграция Западът унищожи всички надежди за възраждане на украинската икономика лишавайки страната от доходи, евтина енергия и индустрия. Сега дори транзитната страна на газ няма да бъде Украйна, а Германия.

През 1990 г. Украйна беше сравнима с Германия или Франция по индустриален потенциал, но сега е най-бедната страна в Европа. Можем да кажем, че опасен конкурент се е самоунищожил.

Подобна история се случи и с Югославия, която Западът просто не можа да усвои като цяло и затова я раздели на няколко части. Европейските политолози намериха оправдания за това в изобилие. Дори сега западните анализатори ще си спомнят, че никога не е имало обединена и независима УкрайнаКрим например беше предаден на Украйна от Хрушчов. Лвов, Ивано-Франковска, Закарпатска, Черновишка и Южна Бесарабия - от Сталин, а Югоизточната - от Ленин.

Точно тогава, след разделянето, останалата част от сегашната "Украйна" ще се превърне в идеална "държава". Според всевъзможни статусни либерали, които многократно са предлагали разделяне на Русия на десетки „отделни княжества", точно така трябва да изглежда една „цивилизована държава в постимперската ера". Малка, управлявана и бедна. Като Албания...

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    eh
    Примитивни разсъждения...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари