И Пеевски е звънял на Гешев да му иска оставката

0
Минчо Спасов: Съдебната власт е била дадена на концесия от ГЕРБ на ДПС
Минчо Спасов: Съдебната власт е била дадена на концесия от ГЕРБ на ДПС

Минчо Спасов: Съдебната власт е била дадена на концесия от ГЕРБ на ДПС

И Пеевски е звънял на Гешев да му иска оставката. Главният прокурор е имал предложения не само от Бойко Борисов, но и от Делян Пеевски. Това заяви пред БНР адвокат Минчо Спасов.

По моя информация Гешев вчера дозира истината. Действително е имал такова обаждане преди няколко месеца към него. Това е било по времето на проф. Габровски, когато беше връчен мандатът на него. И действително Гешев не е възприел предложението тогава, обидил се е даже на Борисов и започнал пред близки да го нарича “предател”. Но след това той е получил подобно обаждане и от Пеевски, на което вече е козирувал. Той спести тази информация на публиката. И двамата са имали еднопосочни предложения за това той да се оттегли от поста. Фактът, че той говори за предателство, означава, че те са били другари“, коментира адвокатът.

Минчо Спасов посочи, че съдебната власт е била дадена на концесия от ГЕРБ на ДПС и събитията от последните дни потвърждават това.

Според адвокатът част от медиите неправилно интерпретират казаното от главния прокурор, че той се заканва да изчисти политическия боклук.

Аз внимателно прослушах неговото изказване. В края той каза нещо съвсем друго – “Време е да бъде изчистен този боклук. Това не е моя работа, това е работа на българския народ, ако смята, че това е важно. За мен като гражданин е важно”. От тези му думи излиза, че той няма намерение да използва инструментариума, който има като главен прокурор, най-силният репресивен орган в държавата, а смята да излезе на политическото поле, да създаде евентуално нова партия и така да се бори срещу политическия боклук, което е жалко“, коментира Спасов.

Според адвоката много скоро ще се разбере дали Висшият съдебен съвет чака команда как да действа или ще действа съгласно закона.

“Ако действа съгласно закона, тримата герои от тази драма трябва да бъдат незабавно отстранени от изпълняваните длъжности. Очевидно е, че всички те употребяват длъжностите си, за да въздействат върху други магистрати, да се свързват с политици и т.н. – неща, в които взаимно се обвиняват. Към тримата магистрати трябва да се приложи един аршин, тримата да бъдат незабавно отстранени от длъжност, независимо какъв ще е изходът на самото разследване. Ако не стане, това би означавало, че кукловодите са дали верен ход“, категоричен бе Спасов.

Прокуратурата е заляла обществото с неистини, подчерта той. И бе категоричен, че работата на главния прокурор е да държи в добра форма прокуратурата, а не народа.

Всяко нещо има пукнатина и оттам прониква светлина. Виждаме, че от пукнатината между тези двама ръководители на прокуратурата излиза информация и дори миризма на разложената плът на прокуратурата“, заяви адвокат Минчо Спасов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари