И нека ваканцията започне сега!

0
12 дни ще почиват депутатите - два пъти по-дълго от останалите
12 дни ще почиват депутатите - два пъти по-дълго от останалите

Великденските празници започват! По традиция за 240 българи те ще продължат два пъти по-дълго от останалите.

Депутатите излязоха в обичайната си десетдневна ваканция днес. Тя е разписана в правилника на Народното събрание. Според него парламентът не работи всяка година 10 дни по Великден от Разпети петък.

Така година депутатската ваканция ще продължи до 16 април, но първото заседание на парламента всъщност ще е на 18 април, тоест след почти две седмици.

Преди да се отправят на дългата си почивка, депутатите решиха да отдадат дължимото и на християнските ценности. Те говориха за добродетели, милосърдие и смирение.

В декларация от името на ПГ на ГЕРБ Галя Захариева припомни, че в българската история православното християнство играе основополагаща роля за създаването и съхранението на българската държавност.

"За България християнството е фундамент на българската национална идентичност, без който българското общество би загубило смисъл и ориентир за съществуването си. Защото православното християнство е единствената нишка, която ни свързва със Св. цар Борис Покръстител и неговия син Симеон Велики, със Св. Св. Кирил и Методий и техните ученици", каза Захариева.

Тя призова и не само в тези дни да се опитаме да помогнем на страдащите, независимо от религията и етноса им.

Червеният Васил Антонов пък призова да се замислим за същността на човешкото съществуване и онова, което ни прави човеци.

"Като законотворци и управленци, ние сме избрани да се грижим за хората, а често забравяме същественото - обикновения живот и ходът, който той следва. Игнорираме човешките емоции и чувства. Нещо повече - сякаш имаме имунитет срещу тях", каза той в декларация от името на ПГ на БСП.

Антонов настоя, че това са най-важните дни в годината, които напомнят за житейския път на Христос на Земята и е редно да си припомним неговите послания и да си зададем въпроси.

"Нужно е ние, които водим народа, да възкресим човешкото в душите си! Тогава трудът ни ще е по-полезен за обществото и за мира между човеците. Светли да са Великденските празници за всички", пожела Антонов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари