И Косово срещу "Ислямска държава"

0
Косово гарантира, че ще защитава християните
Косово гарантира, че ще защитава християните

Косово ще защитава християните и ще участва в борбата срещу "Ислямска държава", гарантира косовският външен министър Хашим Тачи.

Тачи стори това по време на срещата си с гръцкия си колега Никос Коцияс, състояла се в рамките на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. Тачи благодари за "последователната позиция на Гърция по отношение на Косово и подкрепата на Атина за усилията на Прищина за интеграция в международните организации.

"По време на срещата Тачи изрази привързаността на косовското правителство за борба с религиозния фанатизъм, включително и участие в борбата срещу "Ислямска държава", както и намеренията му да осигури защитата и финансирането на ремонта и реставрацията на християнските паметници и църкви в Косово", се казва в изявление на косовското външно министерство.

Коцияс, от своя страна, е изразил подкрепата на Гърция за усилията на Косово за присъединяване на страната към международните организации в съответствие с международното право и в интерес на стабилността в региона. "Нашата обща цел е бъдещата интеграция на всички страни от Западните Балкани в ЕС", е отбелязал гръцкият външен министър.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари