И изведнъж всички заобичаха тенис!

0

Сега е най-модерно да си фен на тениса.

Поне това е изводът от пищния купон, организиран от шефовете на елитния тенис турнир в София, на който ще участват куп големи звезди барабар с Григор Димитров, пише 168 часа.

Часове преди началото на спортното събитие идейните инициатори на "София Оупън" организират и светска раздумка за избрани гости, които да видят на живо едни от най-популярните спортисти в света, да си направят снимка с тях, да си побъбрят и да опитат хапките с пушена сьомга.

Наличието на толкова много известни хора на едно място и на избрани деликатеси обаче привлича истинска тълпа от кандидаткупонджии. Раздадени са 1200 покани, а на мястото на събитието пристигат поне 3500 човека. Със сигурност 90 процента от тях през живота си не са гледали тенис мач и по телевизията, но това не им пречи да се наредят на опашка за привилегията да се отъркат в Григор Димитров и останалите звезди на елитния спорт.

"Не очаквах да има чак толкова голям интерес. Преди малко видях огромна опашка пред входа. Не знам как ще успеят да влязат всички тези хора", заявява по микрофона белгийската тенис звезда Давид Гофен, очевидно не познавайки умението на една особена порода българи да се промъкват и на най-строго охраняваните събития.

И този път те не изневеряват на собствената си упоритост и се промъкват на уж затвореното събитие. От снимките след купона ясно си личи колко силиконови красавици и напомпани мъжаги са пристигнали за събитието. Същите може да бъдат видени и на промоциите на новите чалга албуми. И там има бяло вино, и там се раздават хапки, въпреки че тези със сьомгата са кът. Самият Григор в началото търпеливо се разписва върху картички и салфетки, снима се с куцо и сакато, но по едно време и на него му идва в повече интересът на новоизлюпените фенове на тениса. Накрая Гришо ползва услугите на охрана, за да се измъкне от елегантното събитие.

Със сигурност феновете на безплатните почерпки и фотосесии утре ще насочат интереса си към поредната чалга звезда, която е платила за евтин кетъринг, за да промотира новите си парчета. По-важното е, че пристигането на Григор и другите големи имена в спорта провокира истински интерес и сред хората, които не са само за едното ядене, пиене и снимка за социалните мрежи. Чест им прави и на организаторите на "София Оупън", че се потрудиха да популяризират максимално най-елитното спортно събитие в България за цялата 2017 г.

Така например звездите на турнира Доминик Тим и Давид Гофен играха тенис под стъкления покрив на античен комплекс "Сердика". Двамата раздадоха автографи, снимаха се с фенове, популяризират спорта си в България.

Със сигурност след края на турнира по кортовете в големите градове ще има още повече родители и деца, които мечтаят за живота и успехите на Гришо, Гофен, Тим и другите успели в световния тенис.

Източник: 168 часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари