Хванаха шофьор без книжка да "бръмчи" с кола без регистрация

1
36-годишният русенец управлявал колата без книжка и то в едногодишен срок от наказването му по административен ред
36-годишният русенец управлявал колата без книжка и то в едногодишен срок от наказването му по административен ред Снимка: Dunavmost / Архив

На 27 януари около 11:00 ч. в гр. Русе на ул. Тулча на кръстовището с ул. Цветница, полицаи от Второ РУ при проверка на лек автомобил „Опел Астра“ установяват, че на колата са поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС, а освен това и не е регистрирана по съответния ред, след като е с прекратена регистрация. Като водач на опела е установен 36-годишен русенец.

При неговата проверка пък става ясно, че управлява колата без книжка и то в едногодишен срок от наказването му по административен ред. За констатираните нарушения екип на Пътна полиция е съставил необходимите актове на водача. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано дознание за престъпление.

На 26 януари около 22:00 ч. в Русе на ул. Петко Д. Петков - кръстовището с ул. Проф. Асен Златаров, екип пътни полицаи са спрели за проверка лек автомобил „Хонда Сивик“, движещ се в посока бул. Цар Освободител. Като водач на автомобила е установен 27-годишен мъж, който не могъл да представи на контролните органи свидетелство за управление на МПС.

След справка станало ясно, че е неправоспособен водач и никога не му е била издавана шофьорска книжка. Във връзка с установеното полицаите са му съставили акт, а разследващ полицай от сектор „Пътна полиция“ е образувал срещу него бързо производство за престъпление.

Бързо производство е образувано и срещу 29-годишен водач, за престъпление по чл.343в, ал.3 от НК. На 28 януари, около 00:35 часа, на главен път І-5, в района на километър 52, екип на РУ – Бяла го е спрял за извършване на проверка. Той е управлявал лек автомобил „Опел Корса“.

При проверката е установено, че свидетелството за управление на водача е временно отнето до заплащане на дължима глоба към ОДМВР - Велико Търново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари