Хванаха ракия "маскирана" като газирана вода

0
При тестване на една от бутилките със „сода" се оказва, че съдържанието е високоалкохолна напитка
При тестване на една от бутилките със „сода" се оказва, че съдържанието е високоалкохолна напитка Снимка: Агенция Митници

Две дознания за една нощ образуваха служителите от Митница Лом

480 л ракия, маскирана като газирана вода, задържаха митнически служители на ГКПП Дунав мост 2. При друг случай митническите служители  задържаха 60 кг. тютюн за наргиле.

В нощта на 16.01.2016 год. в района на ГКПП Дунав мост 2 Видин - Калафат мобилен екип на Митница Лом спира за проверка товарен микробус, превозващ хранителни стоки и безалкохолни напитки към страна от ЕС. В хода на проверката зад чанти с личен багаж и измежду стекове с безалкохолни напитки служителите се натъкват на 40 стека газирана вода.

При тестване на една от бутилките със „сода" обаче се оказва, че съдържанието е високоалкохолна напитка с характерния мирис на ракия. От товарното помещение са разтоварени 160 трилитрови бутилки, съдържащи 480 л. ракия. Нелегалната пратка е задържана и случаят е поет от разследващ митнически инспектор.

При друга проверка в камион с чужда регистрация са задържани  60 кг. тютюн за наргиле. Образувано е митническо дознание срещу шофьора на камиона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари