Хванаха мъж, облепен със злато, на ГКПП „Малко Търново”

0
Освен злато в румънския гражданин е открита и недекларирана валута в размер на близо 250 хиляди евро
Освен злато в румънския гражданин е открита и недекларирана валута в размер на близо 250 хиляди евро Снимка: Агенция Митници

Освен злато в румънския гражданин е открита и недекларирана валута в размер на близо 250 хиляди евро

Хванаха мъж, облепен със злато на ГКПП „Малко Търново”. Той е бил заловен на 11 януари от митнически служители. Около 19:30 часа на пункта пристигнала кола с чужда регистрация. В зоната за митнически контрол шофьорът и неговият спътник - румънски граждани, са заявили, че нямат нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка инспекторите откриват пачки с евро банкноти в личната чанта на пътника в автомобила. В хода на контролните действия са открити още пачки с валута и изделия от жълт метал, залепени около кръста на пътника. Под задната седалка на автомобила също са открити изделия от жълт метал и валута.

Установена е общо недекларирана валута в размер на 245 255 евро с левова равностойност 479 677 лева, както и 807,14 грама изделия от жълт метал - употребявани бижутерски изделия и слитъци. Според извършената експертиза от вещо лице, всички изделия от жълт метал са изработени от 14 карата злато (проба 585) и са на стойност 51 576 лева.

Пътуващият в автомобила румънски гражданин е посочил в писмените си обяснения, че цялото количество валута и злато са негова собственост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Контрабандист
    Не, оная му работа е била „санирана“ със стиропор, да му държи топло през зимата!
  • 3
    1
    Митничарка
    И оная му работа ли си е налепил със злато?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари