Хванаха мъж, докато обира къща в Русе

0
Заловеният се е оказал 32-годишният З.Ж., известен на правораздавателните органи
Заловеният се е оказал 32-годишният З.Ж., известен на правораздавателните органи

На 9 февруари около 19:30 часа в Първо РУ е получен сигнал, че на ул. "Момчил войвода" в град Русе съмнителен тип е влязъл в имот, чийто обитатели са в чужбина. На адреса е изпратен автонаряд на Първо РУ, който е засякъл и задържал мъж на покрива на къщата.

Заловеният се е оказал 32-годишният З.Ж., известен на правораздавателните органи. При последвал оглед в имота е установено, че прозорецът на приземния етаж на къщата е разбит, а вътре е разхвърляно. 

Установено е, че липсват два телевизора марка "Самсунг", CD-радио и рутер. Бравите на 5 интериорни врати са били демонтирани и отнети, а захранващите кабели на всички електроуреди са били отрязани и нагласени за изнасяне.

В хода на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е изяснено, че 32-годишният е извършил кражбата, като част от отнетите вещи, телевизор и CD-радио, са намерени във владението на друг мъж Р.Л. /41 г./, а другият телевизот е окрит в заложна къща. По случая е образувано досъдебно производство. З.Ж. е задържан за 72 часа с постановление на прокурор. Работата по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари