Хванаха дрогиран шофьор в центъра на Русе

5
Полицаите забелязали лек автомобил "БМВ" криволичи по пътното платно
Полицаите забелязали лек автомобил "БМВ" криволичи по пътното платно

След проверка на лек автомобил са образувани 3 досъдебни производства - за притежание на наркотици и за управление след употреба на такива вещества. 

На 28 април при обход по улица "Любен Каравелов" в Русе, полицейски служители от Първо РУ са забелязали лек автомобил "БМВ" с русенска регистрация, движещ се криволичейки по пътното платно. След подаден светлинен и звуков сигнал автомобилът е спрян за извършване на проверка.

Като водач е установен 20-годишен от Русе, а в колата с него е пътувал 27-годишен също от Русе. На полицаите е направило впечатление, че очите и на двамата са силно зачервени, а от колата се усещала характерна миризма на марихуана. Потърсено е съдействие от пътни полицаи, за да бъде изпробван водача.  

При теста с техническо средство е отчетена положителна проба за канабис. Последвал е и „оглед на местопроизшествие“, при което в автомобила са намерени кутия от цигари, съдържаща топче суха зелена тревна маса в прозрачен найлон и черна текстилна чантичка, съдържаща свита в найлон суха зелена тревна маса, за които водачът е заявил, че съдържат марихуана. Неговият спътник  пък предал на служителите електронна везна, кутия от цигари с топче зелена тревна маса /марихуана/ и хартиен пакет с бяло кристално вещество /метамфетамин/.

Образувани са две досъдебни производства в Първо РУ и едно в сектор „Пътна полиция“, работата продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари