Хванаха дрогиран моторист на булевард "Цар Освободител"

2
Водачи на мотоциклет и на автомобил са били заловени от полицията да управляват след употреба на наркотици
Водачи на мотоциклет и на автомобил са били заловени от полицията да управляват след употреба на наркотици Снимка: Архив

Водачи на мотоциклет и на автомобил са били заловени от полицията да управляват след употреба на наркотици в Русе.

На 26 февруари около 20:45 часа на кръстовището на булевард "Цар Освободител" и улица "П. Хитов" полицейски екип е спрял за проверка мотоциклет с марка "Ямаха" с русенска регистрация, при което е установен като водач 17-годишен младеж. В хода на проверката той е изпробван с техническо средство за употреба на наркотици и/или упойващи вещества и уредът е отчел положителна проба за "канабис ".

На водача е съставен акт и издаден талон за изследване. Случаят е документиран от разследващ полицай и е образувано дознание за престъпление.

Лек автомобил „Нисан Микра“ с русенска регистрация е бил спрян за проверка от екип на Второ РУ на 26 февруари около 16:30 часа, в град Русе на улица "Райна княгиня".

Полицаите са установили, че колата се управлява от 33-годишен русенец, като им е направило впечатление, че мъжът се държи неадекватно. Повикан е за съдействие екип пътни полицаи, които са проверили водача с технически средства за употреба на алкохол и наркотици. Пробата за алкохол е дала отрицателен резултат, но проверката за наркотични вещества и/или техни аналози е показала положителна реакция за "метамфетамин". На водача е съставен акт и е издаден талон за изследване.

Материалите по случая са предадени на разследващ полицай, образувано е бързо производство за престъпление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари