Хванаха бракониер с над 100 килограма риба

2

Иззети са автомобил, хрилни мрежи, гребла, гумена лодка и уловената риба от вида шаран, амур, сом и бяла риба

Поредна съвместна акция на служители на Сектор „Рибарство и контрол“ град Монтана към ИАРА и Сектор „Специални тактически действия” към ОДМВР Монтана.

При проведена акция, започнала в тъмната част на денонощието на 16.05.2023 г. и продължила до ранните часове на 17.05.2023 г., бяха заловени лицата А. А. и И.П., извършващи нерегламентиран стопански риболов с хрилни мрежи във водите на язовир „Огоста“, района на с. Горно Церовене в период на пролетно-лятна забрана за улов на риба. Едно от лицата е системен нарушител на разпоредбите на ЗРА (Закон за рибарство и аквакултури), за което има издадени и влезли в сила 5 наказателни постановления, както и образувани 4 досъдебни производства.

По конкретния случай е образувано досъдебно производство в РУ град Монтана за извършено престъпление по чл. 238 от НК. Нарушителите са задържат за срок от 24 часа в районното управление. Иззети са автомобил, хрилни мрежи, гребла, гумена лодка и уловената риба от вида шаран, амур, сом и бяла риба с общо тегло 110 кг.

Сектор Рибарство и Контрол - Монтана към ИАРА изказва благодарност на всички, взели участие в акцията и за съдействието и проявения професионализъм на служителите от сектор „Специални тактически действия“ към ОДМВР Монтана. При съмнения за нередности сигнализирайте на телефонен номер 112.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари