Хванаха 20-годишна зад волана след употреба на кокаин, канабис и амфетамин

0
Младата жена отказала да даде кръвна проба за анализ
Младата жена отказала да даде кръвна проба за анализ

Младата жена отказала да даде кръвна проба за анализ

Двадесетгодишна шуменка е установена да шофира след употреба на кокаин, канабис и амфетамин, съобщиха от пресцентъра на полицията в града.

Екип на пътна полиция спрял водач на лек автомобил "Ауди А5" с варненска регистрация на булевард " Ришки проход" в Шумен тази нощ, около 2:50 часа. Зад волана била 20-годишната шуменка. С нея пътувал и 21-годишен местен жител. Жената била тествана за шофиране след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Отчетена била положителна на кокаин, канабис и метамфетамин проба. Тя отказала да даде кръвна проба за анализ.

При претърсване в автомобила е намерен полиетиленов плик с бяло на бучки вещество, зелена кутийка със суха тревна маса и три полиетиленови пликчета с бяло прахообразно вещество, по данни на жената – амфетамин. В обитавано от нея жилище са намерени още три пликчета с бяло прахообразно вещество. Те са иззети и ще бъдат лабораторно изследвани.

Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен, жената - за управление след употреба на наркотични вещества, а 21-годишният мъж - за държане на наркотични вещества. Образувано е досъдебно производство.

Както БТА съобщи, 22-годишна жена загина при катастрофа на 28 септември вечерта на кръгово кръстовище на булевард „Симеон Велики“ в Шумен. Апелативният съд във Варна потвърди определението на Окръжния съд в Шумен, с което под домашен арест бе поставен водачът на превозно средство, предизвикал катастрофата, довела до смъртта на една жена и телесна повреда на друга. Веднага след пътното произшествие гимназистът бе тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробата за наркотици отчете положителен резултат. При разглеждането на мярката за неотклонение от Шуменския окръжен съд пък бе представен химически анализ на взетите биологични проби, които не са показали наличие на забранени вещества.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    русенец
    На тази и трябва средно интелигентен адвокат и нито глоба ще има, нито нищо. Все пак ченгетата не признават тези тестове, а кръвната проба уронвала достойнството им, когато се отнася за самите ченгета.:) Няма как да се проявяват двойни стандарти, нали?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари