Хусите: Руските и китайски кораби не са под заплаха в Червено море

2
Безумието и идиотизмът на САЩ и Великобритания се обърнаха срещу тях, заяви днес един от техните лидери Мохамед ал Бухаити
Безумието и идиотизмът на САЩ и Великобритания се обърнаха срещу тях, заяви днес един от техните лидери Мохамед ал Бухаити

Безумието и идиотизмът на САЩ и Великобритания се обърнаха срещу тях, заяви днес един от техните лидери Мохамед ал Бухаити

Йеменските бунтовници хуси, чиито нападения възпрепятстват морския транспорт през Червено море, гарантират "безопасно преминаване" на китайски и руски кораби по този стратегически маршрут, заяви днес един от техните лидери Мохамед ал Бухаити, цитиран от Франс прес.

От средата на ноември хусите извършиха около тридесет нападения в Червено море и Аденския залив. Те твърдят, че атаките са насочени срещу кораби, пътуващи към Израел или собственост на еврейската държава и се извършват в знак на "солидарност" с палестинците в ивицата Газа. САЩ, ключов съюзник на Израел, създадоха коалиция, която да патрулира край бреговете на Йемен и да защитава международното корабоплаване. През последната седмица американската армия, подкрепена в някои случаи от британските ВВС, подложи пет пъти на обстрел обекти на хусите в опит да отслаби военния капацитет на подкрепяното от Иран движение.

"Безумието и идиотизмът на САЩ и Великобритания се обърнаха срещу тях: отсега нататък нито един от техните кораби няма да може да прекоси един от основните търговски пътища в света. Загубите за страните агресори са по-големи от загубите за Йемен", заяви пред руския в. "Известия" Мохамед ал Бухаити, член на политическото ръководство на хутите, предаде БТА.

"За другите държави, включително Китай и Русия, корабоплаването в региона не е застрашено. Всъщност ние дори сме готови да осигурим безопасното преминаване на техните кораби през Червено море", добави той. "Но израелските кораби или тези, които имат дори слаба връзка с Израел, няма да имат и най-малък шанс да преминат през Червено море", подчерта той.

"Целта ни е да увеличим икономическата цена за еврейската държава, за да спре кръвопролитията в Газа", уточни представителят на хусите.

По данни на Международната камара по корабоплаване 12% от световната търговия преминава през Червено море. В резултат на нападенията на хусите застрахователните тарифи се повишиха, което накара големите корабни компании да пренасочат корабите си към южния край на Африка, което удължава и оскъпява транспорта.

През ноември хусите превзеха кораба "Галакси лийдър", собственост на британска компания, която пък е собственост на израелски бизнесмен, и взеха за заложници 25-те членове на екипажа, сред които има и българи.

Заложниците са добре, заяви Бухаити, като добави, че движението на хусите се подготвя за различни сценарии, включително американска сухопътна операция в Йемен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    браво!!!
    Трепете евроамериканската комунистическа паплач до последния, без жал!!! Само бой ще научи такива полухора къде им е мястото и да си стоят на него, толкова векове наглеят, време е да бъдат унищожени най-после.
  • 4
    3
    Нормално
    Споменах ли,че съм беден гей, заработващ като трол с десетки никове ? Но тъй като съм тъп като гъZZ, не мога да си разнообразя репертоара и веднага се издавам че съм аз. Иначе желая успех на хутите в борбата им срещу краварите и останалата нагло-саксонска измет! Освен това съм гей! ФАК-Т!
  • -3
    2
    Нормално
    Терористи подкрепят терористи! ТероруZZшлямия и ислямски Иран подкрепят хути, палестинци, ИДИЛци и прочее групировки, които искат да разрушават нормалния свят! ФАКТ!!!
  • 0
    1
    байгън
    Каква заплаха търгуват с тях плащат си,а англоамериканците знаят да крадат и бомбандират и заграбват
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари