Хроника на една предизвестена смърт

0
Доколко може да се разчита, че родната полиция ни пази, всеки знае след 30 години бандитски преход
Доколко може да се разчита, че родната полиция ни пази, всеки знае след 30 години бандитски преход Снимка: Facebook

Доколко може да се разчита, че родната полиция ни пази, всеки знае след 30 години бандитски преход

Този път риалитито надмина всички представи, пише вестник БАНКЕРЪ.

След серия участия на психолог в популярен сутрешен блок на национална телевизия, в които най-същественото е споделяното от него с водещите и зрителя натрапчиво усещане за предстоящ лош край на враждата му с въоръжен съсед, разстрелът е извършен на стълбищната площадка във входа. Стрелецът е задържан, законно притежаваното от него оръжие – иззето, признава стореното и е обвинен в убийство.

Следват детайли като в оня виц за момченцето и уличното куче. Абе, Шаро, пита хлапето, на теб защо пацата ти е отзад, а не отпред? Почесало се кутрето, премръзнало и гладно, по едното ухо с лапа, поразмислило, и дало отговор: Ами то на мен какво ли ми е в ред, та и това да ми е отпред?!

Така се почесват сега от МВР и прокуратурата, докато мъдрят какви да ги дъвчат. Между жертвата и убиеца имало разправии от години с подадени насрещно десетки сигнали. Конфликтът бил обаче “битов” и нямало как да ангажират държавата, та ги оставили да го решават сами. Иначе закони, по които да стане това, има.

Твърди предупреждения по Закона за МВР, настаняване за задължително лечение по Закона за здравето, контрол по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, производства за дребно хулиганство по едноименния указ, за едро по Наказателния кодекс. И това, доколкото не са налице закани за убийство, което е съмнително предвид опасенията на психолога. Да не говорим, че системният му и потвърден от съседите наратив по телевизията относно агресивния съсед плаче за самосезиране.

Доколко може да се разчита, че родната полиция ни пази, всеки знае след 30 години бандитски преход. Кое е като хората в държавата обаче, че и МВР-то ни да е наред?! Та не са ли хората от РПУ-тата най-безобидната брънка в системата на правоприлагащите органи, над които е цялата властова камарила от преки и институционални “началници” в лицето на прокуратурата, съда и парламентарно-политическото позорище. Кой задава тона на корупцията и беззаконието, довел нацията до състояние на трайна скрита или явна лудост, при която не е нужно да си психолог, за да идентифицираш психопатията на властта?!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари